10 saker att tänka på när du väljer rekryteringsföretag

0
minuter läsning
Blogg
March 7, 2023
Handslag mellan två personer i vit och blå skjorta.
Gå igenom nedan tips innan du väljer hur din rekrytering ska skötas och av vem.

Gå igenom nedan tips innan du väljer hur din rekrytering ska skötas och av vem. I vår blogg kan du även hitta fler matiga tips och checklistor som kan hjälpa dig i din nästa rekryteringsprocess.

1. Relevant branscherfarenhet
Välj en rekryterare med koll på din bransch eller den typ av roll som du vill anställa. Fråga efter referenser eller exempel på kunder inom ditt verksamhetsområde som genomfört lyckade rekryteringar.

2. Rykte & ratings
Kolla upp om företaget har några ratings på Google eller liknande, eller fråga dina medarbetare och branschkollegor om de har någon erfarenhet av företaget.

3. En aktiv eller passiv rekryterare
Vissa företag söker aktivt upp kandidater som egentligen inte söker jobb, medans andra förlitar sig på en kandidatlista av personer som söker jobb just nu. Det finns även företag som endast jobbar med att marknadsföra jobbannonser. Se till att välja det alternativ som passar dig bäst.

4. Kommunikation
Säkerställ att din kontaktperson återkopplar regelbundet till dig gällande hur processen fortlöper. Som kund kan du också se till att kommunikationen sker på dina villkor. Föredrar du telefonsamtal, videosamtal eller att ses?

5. Arvode
Vad betalar du för och hur ofta? Hur ser faktureringsupplägget ut? Kolla noga igenom avtalet så att du slipper överraskningar när fakturan väl kommer.

6. Avtal
Kontrollera vad rekryteraren förbinder sig till. Ska denne leverera kandidater och i så fall hur många? Eller genomför de en rekrytering från ax till limpa? Läs noga igenom hur bindnings- och uppsägningstider ser ut.

7. Sekretess
Säkerställ att rekryteraren respekterar er sekretess. Jobbar du inom en säkerhetsklassad bransch så var noga med att informera om vad det innebär.

8. ”Cultural fit”
Se till att din rekryterare förstår din organisations värderingar och kultur samt kan identifiera kandidater som bör passa på företaget.

9. Tidsramar
Diskutera vad som är en realistisk tidsram för hur snabbt processen ska gå och undvik därmed missförstånd och diskrepans mellan förväntan och faktisk leverans.

10. Kompatibilitet
Säkerställ att du och din rekryterare fungerar bra ihop. Som kund är det viktigt att du känner tillit och förtroende. Är du inte helt nöjd? Be om att få byta kontaktperson.

Kontakta oss

Vi på TB-Group erbjuder en effektiv och flexibel rekryteringsmetod för att säkerställa högsta kvalitet på våra uppdrag. Våra rekryterare är uppdelade i team baserat på branschkunskap och genomgår löpande fortbildning i sina respektive affärsområden. Detta säkerställer att de alltid är uppdaterade på vad som händer i branschen och vilka kompetenser som efterfrågas. Enligt en kundundersökning från februari 2023 uppskattar våra kunder att kontaktpersonerna på TB-Group löpande uppdaterar om processer samt levererar resultat inom förväntade tidsramar. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med din rekrytering från endast 19 500 kr/månad. Vi delar våra kandidatlistor redan i ett tidigt skede för att säkerställa att vi är överens om profil, kompetenskrav och erfarenhet hos kandidaterna du eftersöker.

direkt efter :