Headhunting Skattejurist

Rekrytera Skattejurist

På TB-Group har vi lång erfarenhet av att rekrytera Skattejurister. Vi erbjuder ett prisvärt och flexibelt upplägg.
4.8 baserat på 120+ Google ratings
rekrytera skattejurist
Testa gratis
Ingen bindningstid
Pausa när du vill

Dags att rekrytera Skattejurist?

Då har du kommit rätt. På TB-Group har vi rekryterat skattejurister till flera olika företag och branscher.

En Skattejurist är en jurist som specialiserat sig på skatterätt. Skattejurister kan arbeta på advokatbyråer, i företagsjuridiska avdelningar eller som egenföretagare.Deras huvudsakliga uppgift är att hjälpa klienter att navigera genom skattelagstiftningen, ge råd om skatteplanering, och företräda klienter inför skattemyndigheter eller domstolar vid tvister relaterade till skatter.

Här är några av de vanliga uppgifterna och ansvarsområdena för en skattejurist:

 1. Skatteplanering: Utvecklar strategier för att minimera skattebördan för klienter genom att dra nytta av lagliga skattemässiga fördelar och undvika onödiga skattebetalningar.
 2. Rådgivning: Ger klienter råd om skattelagstiftningen och hur den påverkar deras ekonomiska beslut. Detta kan inkludera rådgivning om företagsstrukturer, fastighetsaffärer, och andra transaktioner.
 3. Skatterapportering: Hjälper klienter att förbereda och lämna in skattedokument och rapporter i enlighet med gällande lagar och regler.
 4. Representation vid revisioner: Företräder klienter inför skattemyndigheter under revisioner för att säkerställa att skattedeklarationer och transaktioner är i överensstämmelse med lagstiftningen.
 5. Tvister och processer: Om det uppstår tvister mellan klienten och skattemyndigheterna, företräder skattejuristen klienten i rättsliga processer för att försvara deras intressen.
 6. Företagsrådgivning: Ger rådgivning till företag och organisationer om skattemässiga konsekvenser av affärsbeslut, företagsomstruktureringar och internationell handel.
 7. Forskning och uppdatering: Håller sig kontinuerligt uppdaterad om förändringar i skattelagstiftningen och genomför forskning för att förstå och tolka komplexa skatteregler.
 8. Utbildning av klienter: Förklarar skattemässiga konsekvenser för klienter och ger dem förståelse för hur olika beslut kan påverka deras skattesituation.

Vi hjälper dig att rekrytera Skattejurist

På TB-Group har mångårig erfarenhet av headhunting av tjänster inom ekonomi, juridik och management. Därmed har vi ett etablerat och uppdaterat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom ekonomi/juridik/management redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Mer om yrket Skattejurist finns att läsa här och här.

Så här lyckas du rekrytera Skattejurister - våra tips

 • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.
 • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.
 • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Vad tjänar en skattejurist?

Enligt Jobbland uppgår den genomsnittliga lönen för en skattejurist till 63 300 kr.
Lönen kan variera beroende på erfarenhet, utbildning och arbetsplats.

Vanliga frågor
om vår tjänst

Är det sant att jag kan testa er gratis?

Japp. Har du en stundande rekrytering att starta igång så kan vi kika i vårt kandidatnätverk och presentera några kandidater för dig, redan innan du har bestämt dig för om du vill samarbeta med oss. Vi får chansen att visa vad vi går för och även stämma av så vi uppfattat din kravprofil korrekt. Du får möjlighet att se om vi kan leverera det du eftersöker - innan du betalat en krona för våra tjänster.

Vad skiljer era tjänster från traditionella rekryterares?

Tre saker skiljer oss markant från våra branschkollegor. 1) Priset. Vi jobbar med en låg fast månadsavgift inom vilken vi levererar intervjuredo kandidater som matchar er kravprofil. Våra branschkollegor jobbar traditionellt sett med ett högre fast pris, många gånger motsvarande tre månadslöner för den profil som ska tillsättas. You do the math, men så gott som alltid blir vår metod mer prisvärd. 2) Inga uppsägnings- eller bindningstider. Vi har i våra standardpaket varken uppsägnings- eller bindningstider. Vi vill jobba med kunder som vill jobba med oss. 3) Flexibiliteten. Du väljer ditt paket samt eventuella add ons du vill få med i våra tjänster. Vi hjälper dig med de bitar i rekryteringen som du behöver hjälp med och har flexibla upplägg som passar såväl små som stora företag.

Jobbar ni rikstäckande?

Ja, våra rekryterare jobbar rikstäckande i Sverige och vi har även ett kontor med lokala rekryterare i Norge.

Hur långt in i rekryteringsprocessen är ni med?

Vi har olika paket som sträcker sig olika långt in i processen. Startläget är att förse er med screenade och intervjuredo kandidater som matchar er kravprofil. Vill ni ha med oss längre in i processen finns det paket för det.

Vilka branscher har ni koll på?

Vi har många rekryterare tillika branschspecialister hos oss och täcker upp de allra flesta branscherna. Här kan du läsa mer om de branscher som vi rekryterar allra mest till.

Kan jag avsluta prenumerationen när som helst?

Självklart. Du trycker bokstavligt talat på pausa-knappen när du vill eller kontakta din rekryterare.

Hur fungerar prenumerationen?

Du får ett dedikerat team med branschspecialiserade rekryterare som förser dig med en kontinuerlig ström av kandidater. Välj det paket som passar dina behov, tryck på startknappen och starta igång din rekrytering av morgondagens stjärnor. Pausa när du vill. Vi har inga uppsägnings- eller bindningstider.

Flera svar i vårt hjälpcenter

Vi kan allt om branschen

Vi är specialiserade på just din bransch. Kontakta gärna oss om du har frågor.
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
Erik Liungman

Mycket bra på att hitta kandidater

Rekryterarna förstår företaget snabbt och de är mycket bra på att hitta kandidater.

Erik Liungman
VD
Erika Lundblad

Otroligt proffsiga

Otroligt proffsiga på sitt jobb. Hittar lösningar och gör det lilla extra. Är en återkommande kund som redan från första start har vart helnöjd! Sofie har lagt ner hjärta och själ i varje rekrytering vilket har givit oss lysande resultat!

Erika Lundblad
HR-chef
direkt efter :