Headhunting Lokförare

Rekrytera Lokförare

På TB-Group har vi lång erfarenhet av att rekrytera Lokförare. Vi erbjuder ett prisvärt och flexibelt upplägg.
4.8 baserat på 120+ Google ratings
pendelstation
Testa gratis
Ingen bindningstid
Pausa när du vill

Dags att rekrytera Lokförare?

Då har du kommit rätt. Lokförare är hett efterfrågade i Sverige. Vi har etablerat ett nätverk av lokförare och har genomfört framgångsrik headhunting inom området.

Vad gör en lokförare?

Lokföraren är ansvarig för att driva och styra tåget på rätt spår, med rätt hastighet och i enlighet med tidtabeller och säkerhetsregler. I denna tjänst ansvarar man även för att övervaka tåget och dess utrustning under körningen, samt att reagera snabbt på eventuella problem som kan uppstå längs vägen. Detta kan inkludera att identifiera och åtgärda tekniska problem med tåget, hantera växlingar och signaler längs rälsen och kommunicera med andra tågpersonal eller signalister på stationer längs resvägen.

Förutom att köra tåget är lokföraren också ansvarig för passagerarnas säkerhet. Detta innebär att se till att dörrarna är säkert stängda och att passagerarna följer säkerhetsinstruktioner och regler ombord på tåget. Lokföraren är även ansvarig för att samarbeta med exempelvis tågvärdar och annan tågpersonal för att säkerställa en såväl säker som bekväm resa för passagerarna. Lokförare kan arbeta inom olika sektorer av tågtrafiken, inklusive godstransport, regionala eller nationella passagerartåg eller pendeltåg. Oavsett området de arbetar inom, är lokförare viktiga för att säkerställa att tågresorna går smidigt och på ett säkert sätt.

Vad tjänar en lokförare?

Enligt information på Arbetsförmedlingen är den viktade genomsnittslönen för alla roller inom yrkesområdet 40 000 kr. Lönen kan variera beroende på erfarenhet, utbildning och arbetsplats.

Hur utbildar man sig till lokförare?

Att bli lokförare kräver vanligtvis en kombination av utbildning och praktisk erfarenhet. I Sverige krävs dessa steg för att bli lokförare:

  1. Gymnasieutbildning eller motsvarande: För att bli lokförare krävs en gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning.
  2. Jobba som tågvärd: Det första steget i att bli lokförare är vanligtvis att söka jobb som tågvärd eller trafikledare. Detta ger dig en möjlighet att få praktisk erfarenhet av tåg och tågtrafik.
  3. Utbildning: När du har fått jobb som tågvärd eller trafikledare kommer du att få utbildning inom tåg och tågtrafik. Utbildningen kan vara uppdelad i olika steg och kan ta flera månader att slutföra.
  4. Körprover: När du har genomfört utbildningen kommer du att behöva göra körprov för att få din lokförarcertifiering. Körproven kan vara uppdelade i flera steg och kan ta flera månader att slutföra.
  5. Certifiering: När du har klarat körproven och uppfyller alla krav för att bli en certifierad lokförare kan du få din certifiering.

Det finns privata utbildningsinstitut som erbjuder utbildning till lokförare. Dessa utbildningar kan vara kortare än de som erbjuds av järnvägsföretagen och kan vara ett alternativ för personer som vill snabba på utbildningsprocessen. Dock kan kostnaderna för dessa utbildningar vara högre än för dem som erbjuds av järnvägsföretagen.

Vi kan rekrytering av Lokförare

Vi på TB-Group har gedigen erfarenhet av rekrytering av många olika roller, inklusive mycket nischade specialistroller. Vi har exempelvis rekryterat optiker, lokförare och paneldeltagare. Vi har hittat rätt modell och har genom åren skapat oss en stor kandidatbank som vi håller uppdaterad. Har du ett rekryteringsönskemål så kontakta oss, oavsett hur nischat det är.

Att lyckas rekrytera Lokförare - tänk på detta

  • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.
  • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.
  • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Vanliga frågor
om vår tjänst

Är det sant att jag kan testa er gratis?

Japp. Har du en stundande rekrytering att starta igång så kan vi kika i vårt kandidatnätverk och presentera några kandidater för dig, redan innan du har bestämt dig för om du vill samarbeta med oss. Vi får chansen att visa vad vi går för och även stämma av så vi uppfattat din kravprofil korrekt. Du får möjlighet att se om vi kan leverera det du eftersöker - innan du betalat en krona för våra tjänster.

Vad skiljer era tjänster från traditionella rekryterares?

Tre saker skiljer oss markant från våra branschkollegor. 1) Priset. Vi jobbar med en låg fast månadsavgift inom vilken vi levererar intervjuredo kandidater som matchar er kravprofil. Våra branschkollegor jobbar traditionellt sett med ett högre fast pris, många gånger motsvarande tre månadslöner för den profil som ska tillsättas. You do the math, men så gott som alltid blir vår metod mer prisvärd. 2) Inga uppsägnings- eller bindningstider. Vi har i våra standardpaket varken uppsägnings- eller bindningstider. Vi vill jobba med kunder som vill jobba med oss. 3) Flexibiliteten. Du väljer ditt paket samt eventuella add ons du vill få med i våra tjänster. Vi hjälper dig med de bitar i rekryteringen som du behöver hjälp med och har flexibla upplägg som passar såväl små som stora företag.

Jobbar ni rikstäckande?

Ja, våra rekryterare jobbar rikstäckande i Sverige och vi har även ett kontor med lokala rekryterare i Norge.

Hur långt in i rekryteringsprocessen är ni med?

Vi har olika paket som sträcker sig olika långt in i processen. Startläget är att förse er med screenade och intervjuredo kandidater som matchar er kravprofil. Vill ni ha med oss längre in i processen finns det paket för det.

Vilka branscher har ni koll på?

Vi har många rekryterare tillika branschspecialister hos oss och täcker upp de allra flesta branscherna. Här kan du läsa mer om de branscher som vi rekryterar allra mest till.

Kan jag avsluta prenumerationen när som helst?

Självklart. Du trycker bokstavligt talat på pausa-knappen när du vill eller kontakta din rekryterare.

Hur fungerar prenumerationen?

Du får ett dedikerat team med branschspecialiserade rekryterare som förser dig med en kontinuerlig ström av kandidater. Välj det paket som passar dina behov, tryck på startknappen och starta igång din rekrytering av morgondagens stjärnor. Pausa när du vill. Vi har inga uppsägnings- eller bindningstider.

Flera svar i vårt hjälpcenter

Vi kan allt om branschen

Vi är specialiserade på just din bransch. Kontakta gärna oss om du har frågor.
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
Jesper Nydén

Vi kom snabbt i kontakt med kandidater som uppfyllde kravprofilen och har anställt flera

Via TB-Group kom vi snabbt i kontakt med kandidater som uppfyllde vår önskade kravprofil. Vår rekryterare Julia Wistrand löste den första rekryteringen på några få veckor. Sedan dess har vi blivit en återkommande kund och rekryterat bland annat mekaniker, en verkstadschef och säljare.

Jesper Nydén
VD & Delägare
Lars Appelblom

Ett fantastiskt rekryteringsföretag

Ett fantastiskt rekryteringsföretag som arbetar på ett för mig lite nytt och annorlunda sätt. På väldigt kort tid så lyckades dom att vaska fram 2 personer som jag har rekryterat mer eller mindre omgående från en "marknad" där det i princip varit omöjligt att rekrytera.

Lars Appelblom
Platschef
Drita Kodra

Duktiga på att lyssna och följa våra behov och mycket flexibla

De senaste två åren har vi använt TB-Group för att hjälpa oss med rekrytering och vi är mycket nöjda. De är duktiga på att lyssna och följa våra behov och mycket flexibla. Vi kan varmt rekommendera TB-Group.

Drita Kodra
Rekryteringsansvarig
direkt efter :