Headhunting AML Analytiker

Rekrytera AML Analytiker

På TB-Group har vi lång erfarenhet av att rekrytera AML Analytiker. Vi erbjuder ett prisvärt och flexibelt upplägg.
4.8 baserat på 120+ Google ratings
rekrytera AML analyst
Testa gratis
Ingen bindningstid
Pausa när du vill

Dags att rekrytera AML Analytiker?

Då har du kommit rätt. AML står för Anti Money Laundry. AML syftar på det regelverk och arbetsområde som innebär att banker och finansiella institut aktivt bevakar och rapporterar aktiviteter som de misstänker handlar om penningtvätt eller annan typ av ekonomisk brottslighet, såsom finansiering av terrorism. AML Analytikers huvuduppgift är att övervaka transaktioner, identifiera misstänkta aktiviteter och rapportera dem till myndigheter och interna tillsynsorgan.

Här är några av de vanliga uppgifterna som en AML Analytiker utför:

 1. Transaktionsövervakning: kontinuerligt övervaka transaktioner och finansiella aktiviteter som äger rum inom organisationen. Använda olika verktyg och system för att identifiera ovanliga eller misstänkta mönster som kan indikera penningtvätt.
 2. Kundidentifiering och due diligence: ansvara för att verifiera identiteten och bakgrunden hos nya och befintliga kunder. Ggenomföra KYC- (Know Your Customer) och CDD (Customer Due Diligence)-processer för att fastställa att kunderna är legitimt affärsmässiga och inte är involverade i olagliga aktiviteter.
 3. Riskbedömning: utvärdera risknivån för olika kunder och transaktioner baserat på olika faktorer, inklusive verksamhetstyp, geografisk plats och transaktionsstorlek. Detta hjälper organisationen att fokusera sina resurser på de högsta riskerna.
 4. Rapportering: AML Analysten är skyldig att rapportera misstänkta transaktioner och aktiviteter till relevanta myndigheter och interna tillsynsorgan. De måste följa de specifika rapporteringskrav som gäller i deras jurisdiktion.
 5. Utbildning och medvetenhet: De kan vara ansvariga för att utbilda och medvetandegöra personalen inom organisationen om AML-frågor och försöka förebygga penningtvätt på företagsnivå.
 6. Samarbete med myndigheter: AML Analysten kan behöva samarbeta med tillsynsmyndigheter och brottsbekämpande myndigheter i utredningar av misstänkta penningtvättsfall och underlätta informationsutbyte.
 7. Uppdatering av interna riktlinjer: hjälpa till att utveckla och uppdatera företagets interna riktlinjer och procedurer för att säkerställa att de är i linje med aktuella AML-lagar och -regler.
 8. Dokumentation: noggrant dokumentera allt sitt arbete och de åtgärder som vidtas för att följa företagets och regleringsorganens riktlinjer.
 9. Riskhantering: De bidrar till att identifiera och minimera risker för penningtvätt och terroristfinansiering inom organisationen.

Så här lyckas du att rekrytera AML Analytiker

 • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.
 • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.
 • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Mer om rollen finns att läsa här.

Vanliga frågor
om vår tjänst

Är det sant att jag kan testa er gratis?

Japp. Har du en stundande rekrytering att starta igång så kan vi kika i vårt kandidatnätverk och presentera några kandidater för dig, redan innan du har bestämt dig för om du vill samarbeta med oss. Vi får chansen att visa vad vi går för och även stämma av så vi uppfattat din kravprofil korrekt. Du får möjlighet att se om vi kan leverera det du eftersöker - innan du betalat en krona för våra tjänster.

Vad skiljer era tjänster från traditionella rekryterares?

Tre saker skiljer oss markant från våra branschkollegor. 1) Priset. Vi jobbar med en låg fast månadsavgift inom vilken vi levererar intervjuredo kandidater som matchar er kravprofil. Våra branschkollegor jobbar traditionellt sett med ett högre fast pris, många gånger motsvarande tre månadslöner för den profil som ska tillsättas. You do the math, men så gott som alltid blir vår metod mer prisvärd. 2) Inga uppsägnings- eller bindningstider. Vi har i våra standardpaket varken uppsägnings- eller bindningstider. Vi vill jobba med kunder som vill jobba med oss. 3) Flexibiliteten. Du väljer ditt paket samt eventuella add ons du vill få med i våra tjänster. Vi hjälper dig med de bitar i rekryteringen som du behöver hjälp med och har flexibla upplägg som passar såväl små som stora företag.

Jobbar ni rikstäckande?

Ja, våra rekryterare jobbar rikstäckande i Sverige och vi har även ett kontor med lokala rekryterare i Norge.

Hur långt in i rekryteringsprocessen är ni med?

Vi har olika paket som sträcker sig olika långt in i processen. Startläget är att förse er med screenade och intervjuredo kandidater som matchar er kravprofil. Vill ni ha med oss längre in i processen finns det paket för det.

Vilka branscher har ni koll på?

Vi har många rekryterare tillika branschspecialister hos oss och täcker upp de allra flesta branscherna. Här kan du läsa mer om de branscher som vi rekryterar allra mest till.

Kan jag avsluta prenumerationen när som helst?

Självklart. Du trycker bokstavligt talat på pausa-knappen när du vill.

Hur fungerar prenumerationen?

Du får ett dedikerat team med branschspecialiserade rekryterare som förser dig med en kontinuerlig ström av kandidater. Välj det paket som passar dina behov, tryck på startknappen och starta igång din rekrytering av morgondagens stjärnor. Pausa när du vill. Vi har inga uppsägnings- eller bindningstider.

Flera svar i vårt hjälpcenter

Vi kan allt om branschen

Vi är specialiserade på just din bransch. Kontakta gärna oss om du har frågor.
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
Erik Liungman

Mycket bra på att hitta kandidater

Rekryterarna förstår företaget snabbt och de är mycket bra på att hitta kandidater.

Erik Liungman
VD
Erika Lundblad

Otroligt proffsiga

Otroligt proffsiga på sitt jobb. Hittar lösningar och gör det lilla extra. Är en återkommande kund som redan från första start har vart helnöjd! Sofie har lagt ner hjärta och själ i varje rekrytering vilket har givit oss lysande resultat!

Erika Lundblad
HR-chef
direkt efter :