Headhunting Bilmekaniker

Rekrytera Bilmekaniker

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Bilmekaniker .

Vi kan rekrytering av Bilmekaniker

Dags att rekrytera bilmekaniker? En bilmekaniker säkerställer att bilar fungerar som de ska genom att utföra diagnostik, reparationer och underhåll. Det är ett yrke som kräver teknisk kompetens, färdigheter i att använda verktyg och utrustning, och även god kommunikationsförmåga kan vara av vikt i interaktionen med kunderna. Bilmekanikern kan arbeta på en bilverkstad, bilhandlare eller i ett team på ett större fordonsföretag. Läs mer om rollen som bilmekaniker här.

Vi på TB-Group har gedigen erfarenhet av rekrytering av många olika roller, inklusive mycket nischade specialistroller. Vi har exempelvis rekryterat optiker, lokförare och paneldeltagare. Genom vår prisvärda, flexibla och effektiva modell har vi genom åren även skapat oss en stor kandidatbank som vi håller uppdaterad. Har du ett rekryteringsönskemål så kontakta oss, oavsett hur nischat det är.

Vad tjänar en Bilmekaniker?

Enligt SCB är den förväntade lönen för bilmekaniker i genomsnitt 31 900 kr i månaden. Detta kan variera beroende på erfarenhet, utbildning och arbetsplats, men erbjuder generellt en stabil ekonomisk grund för yrkesutövare. För att kunna arbeta som bilmekaniker så behöver man ha gått ett fordons/transport program på gymnasienivå, för vuxna så finns det utbildning genom konvux, alternativt yrkeshögskola.

Så här lyckas du rekrytera Bilmekaniker

    • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.
    • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.
    • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.