Frågorna Google, Musk & Bezos ställer i anställningsintervjuer

0
minuter läsning
Blogg
April 25, 2024
Entreprenörer
Intervjuer en viktig del av rekryteringsprocessen. Vi har sammanställt frågor från Google, Musk & Bezos som ställs i deras intervjuer.

Entreprenörernas favoritfrågor i i anställningsintervjuer

I dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är intervjuer en viktig del av rekryteringsprocessen. För att bedöma en kandidat använder sig ofta organisationer av oväntade frågor för att utvärdera kreativitet, problemlösningsförmåga och analytiskt tänkande. Vi har sammanställt de frågorna vi tyckte var mest intressanta från ett antal olika företag och entreprenörer.

1. Google: Varför är gatubrunnslock runda?
Den här frågan, som används av Google under intervjuer, är avsedd att testa en persons förmåga att tänka utanför boxen. Det finns inte en enda rätt svar på denna fråga, utan det handlar mer om att visa på kreativitet och logiskt tänkande. Exempelvis kan man resonera kring att runda lock inte kan falla igenom hålet de täcker, oavsett hur de vinklas.

2. Kraft Foods: På en skala från 1 till 10, bedöm mig som intervjuare.
Genom denna fråga får intervjuaren en inblick i kandidatens kommunikationsförmåga och självförtroende. Det handlar inte bara om att
ge en siffra, utan också att kunna motivera och förklara sitt svar. Det är ett sätt att bedöma kandidatens förmåga att ge konstruktiv feedback på en direkt fråga.

3. Microsoft: Hur skulle du testa en hiss?
Denna fråga är avsedd att testa kandidatens problemlösningsförmåga ochförmåga att analysera och förstå tekniska system. Att testa en hiss kan innebära att man identifierar potentiella problem, genomför tester och utvärderar säkerhetsaspekter. Det är viktigt att kandidaten visar på noggrannhet och logiskt tänkande i sitt svar.

4. Elon Musk: Kan du berätta om några av de svåraste problemen du har stött på längs din resa?
Kan du gå igenom din resa hittills och berätta om de viktigaste beslut du har fattat för att komma dit du är idag?
Denna fråga från Elon Musk syftar till att bedöma kandidatens förmåga att hantera motgångar och ta svåra beslut. Det är viktigt att kunna visa på ett starkt driv och förmåga att övervinna hinder. Dessutom ger det kandidaten möjlighet att reflektera över sin egen karriär och de beslut som har format den.

5. Jeff Bezos: Jag vill att du uppskattar antalet glasrutor i staden Seattle.
Denna fråga är avsedd att testa kandidatens förmåga att göra komplexa uppskattningar och att tänka analytiskt. Det är inte nödvändigt att ge en exakt siffra, utan mer att kunna resonera och använda sig av logik och uppskattningar för att komma fram till en rimlig bedömning.

Det intressanta med dessa frågor är att de inte alls är fokuserade på specifika delar av en kandidats erfarenhet eller kompetens. Utan siktar istället på att utvärdera kandidaten som människa, och deras förmåga att tänka kritiskt och kreativt.

direkt efter :