Headhunting Hållbarhetsanalytiker

Rekrytera Hållbarhetsanalytiker

På TB-Group har vi lång erfarenhet av att rekrytera Hållbarhetsanalytiker till flertalet olika företag och branscher.
4.8 baserat på 120+ Google ratings
rekrytera Hållbarhetsanalytiker
Testa gratis
Ingen bindningstid
Pausa när du vill

Dags att rekrytera Hållbarhetsanalytiker

En hållbarhetsanalytiker (även kallad Sustainability analyst) arbetar med att utvärdera och analysera företags eller organisationers hållbarhetsprestanda. Liknande roller och titlar är exempelvis ESG Analytiker och Environmental Policy Analyst. Rollens huvudsakliga uppgift är att bedöma huruvida företag uppfyller sina hållbarhetsmål och ansvarar för sina miljömässiga, sociala och ekonomiska påverkningar. Vanliga kompetenskrav på denna roll är erfarenhet av hållbarhetsrapportering, corporate sustainability och carbon footprinting.

Arbetsuppgifter som kan ingå i en Hållbarhetsanalytikers arbetsbeskrivning är:

  1. Datainsamling och analys: Samla in och analysera data relaterad till företagets hållbarhetsprestanda, inklusive miljöpåverkan, socialt ansvarstagande och ekonomisk hållbarhet.
  2. Rapportering: Utarbeta och presentera hållbarhetsrapporter som tydligt kommunicerar företagets hållbarhetsresultat och initiativ för intressenter, inklusive investerare, kunder och samhället i stort.
  3. Riskbedömning: Identifiera och utvärdera hållbarhetsrelaterade risker för företaget, såsom lagstiftningsförändringar, försörjningskedjeproblem eller ryktesrisker.
  4. Utveckla hållbarhetsstrategier: Samarbeta med ledningen för att utveckla och implementera långsiktiga hållbarhetsstrategier och mål för att förbättra företagets prestanda.
  5. Stakeholder-engagemang: Samarbeta med olika intressenter, inklusive anställda, samhällen, leverantörer och kunder, för att förstå deras förväntningar och bygga relationer.
  6. Följa upp överenskomna hållbarhetsmål: Kontinuerligt övervaka och utvärdera företagets framsteg mot uppsatta hållbarhetsmål och identifiera områden som kan förbättras.
  7. Forsknings- och trenderanalys: Hålla sig uppdaterad om de senaste trenderna och utvecklingen inom hållbarhet för att kunna integrera bästa praxis och innovationer i företagets strategier.

Vi kan hjälpa dig att rekrytera Hållbarhetsanalytiker

På TB-Group har mångårig erfarenhet av headhunting av tjänster inom hållbarhetsområdet. Därmed har vi ett etablerat och uppdaterat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom ekonomi/juridik/management redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Så här lyckas du rekrytera Hållbarhetsanalytiker

  • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.
  • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.
  • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Vad tjänar en hållbarhetsanalytiker?

Enligt ChatGPT uppgår den genomsnittliga lönen för en hållbarhetsanalytiker till ca 45 000 kr.
Lönen kan variera beroende på erfarenhet, utbildning och arbetsplats.
ChatGPTs källa: Lönestatistik från fackförbund och löneundersökningar (Akademikerförbundet SSR)

Mer om yrket Hållbarhetsanalytiker finns att läsa här.

Vanliga frågor
om vår tjänst

Är det sant att jag kan testa er gratis?

Japp. Har du en stundande rekrytering att starta igång så kan vi kika i vårt kandidatnätverk och presentera några kandidater för dig, redan innan du har bestämt dig för om du vill samarbeta med oss. Vi får chansen att visa vad vi går för och även stämma av så vi uppfattat din kravprofil korrekt. Du får möjlighet att se om vi kan leverera det du eftersöker - innan du betalat en krona för våra tjänster.

Vad skiljer era tjänster från traditionella rekryterares?

Tre saker skiljer oss markant från våra branschkollegor. 1) Priset. Vi jobbar med en låg fast månadsavgift inom vilken vi levererar intervjuredo kandidater som matchar er kravprofil. Våra branschkollegor jobbar traditionellt sett med ett högre fast pris, många gånger motsvarande tre månadslöner för den profil som ska tillsättas. You do the math, men så gott som alltid blir vår metod mer prisvärd. 2) Inga uppsägnings- eller bindningstider. Vi har i våra standardpaket varken uppsägnings- eller bindningstider. Vi vill jobba med kunder som vill jobba med oss. 3) Flexibiliteten. Du väljer ditt paket samt eventuella add ons du vill få med i våra tjänster. Vi hjälper dig med de bitar i rekryteringen som du behöver hjälp med och har flexibla upplägg som passar såväl små som stora företag.

Jobbar ni rikstäckande?

Ja, våra rekryterare jobbar rikstäckande i Sverige och vi har även ett kontor med lokala rekryterare i Norge.

Hur långt in i rekryteringsprocessen är ni med?

Vi har olika paket som sträcker sig olika långt in i processen. Startläget är att förse er med screenade och intervjuredo kandidater som matchar er kravprofil. Vill ni ha med oss längre in i processen finns det paket för det.

Vilka branscher har ni koll på?

Vi har många rekryterare tillika branschspecialister hos oss och täcker upp de allra flesta branscherna. Här kan du läsa mer om de branscher som vi rekryterar allra mest till.

Kan jag avsluta prenumerationen när som helst?

Självklart. Du trycker bokstavligt talat på pausa-knappen när du vill eller kontakta din rekryterare.

Hur fungerar prenumerationen?

Du får ett dedikerat team med branschspecialiserade rekryterare som förser dig med en kontinuerlig ström av kandidater. Välj det paket som passar dina behov, tryck på startknappen och starta igång din rekrytering av morgondagens stjärnor. Pausa när du vill. Vi har inga uppsägnings- eller bindningstider.

Flera svar i vårt hjälpcenter

Vi kan allt om branschen

Vi är specialiserade på just din bransch. Kontakta gärna oss om du har frågor.
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
Jesper Nydén

Vi kom snabbt i kontakt med kandidater som uppfyllde kravprofilen och har anställt flera

Via TB-Group kom vi snabbt i kontakt med kandidater som uppfyllde vår önskade kravprofil. Vår rekryterare Julia Wistrand löste den första rekryteringen på några få veckor. Sedan dess har vi blivit en återkommande kund och rekryterat bland annat mekaniker, en verkstadschef och säljare.

Jesper Nydén
VD & Delägare
Lars Appelblom

Ett fantastiskt rekryteringsföretag

Ett fantastiskt rekryteringsföretag som arbetar på ett för mig lite nytt och annorlunda sätt. På väldigt kort tid så lyckades dom att vaska fram 2 personer som jag har rekryterat mer eller mindre omgående från en "marknad" där det i princip varit omöjligt att rekrytera.

Lars Appelblom
Platschef
Drita Kodra

Duktiga på att lyssna och följa våra behov och mycket flexibla

De senaste två åren har vi använt TB-Group för att hjälpa oss med rekrytering och vi är mycket nöjda. De är duktiga på att lyssna och följa våra behov och mycket flexibla. Vi kan varmt rekommendera TB-Group.

Drita Kodra
Rekryteringsansvarig
direkt efter :