Headhunting Programmerare

Rekrytera Programmerare

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Programmerare​.

.

Dags att rekrytera Programmerare?

En programmerare skapar och utvecklar datorprogram och applikationer genom att skriva kod i ett eller flera programmeringsspråk. Programmerare arbetar inom en mängd olika områden, inklusive webbutveckling, mobilapplikationer, spelutveckling, dataanalys, maskininlärning, artificiell intelligens och mycket mer. Benämningen är bred och det finns givetvis programmerare med olika specialistområden och kompetenser.

Programmerare arbetar överlag med att skapa mjukvara genom att först analysera ett problem eller en uppgift som ska lösas. Därefter skapar de en algoritm eller en plan för hur programmet ska fungera och hur koden ska skrivas. Efter att ha skrivit koden testar programmeraren programmet för att säkerställa att det fungerar som avsett och löser problemet på ett tillfredsställande sätt.

Vanliga programmeringsspråk för att skriva kod är exempelvis Java, Python, C++, C#, PHP, Ruby eller JavaScript. Programmerare behöver ha en god förståelse för datastrukturer, algoritmer, databaser, nätverk, säkerhet och programvaruarkitektur. Programmerare samarbetar ofta med andra teammedlemmar, exempelvis andra programmerare, utvecklare och tekniska projektledare.

Vi kan rekrytering av Programmerare

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Lyckas rekrytera Programmerare – tänk på detta

    • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

    • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

    • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

rekrytera programmerare