Headhunting Optiker

Rekrytera Optiker

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Optiker.

Vi kan rekrytering av Optiker

En optiker arbetar med att undersöka synen hos patienter och hjälpa dem att korrigera synfel eller andra synrelaterade problem. Optikern utför synundersökningar och använder avancerad utrustning för att diagnostisera synfel och ögonsjukdomar. Optikern kan också hjälpa patienter att välja rätt glasögon eller kontaktlinser baserat på deras synbehov och personliga preferenser. De kan också göra justeringar och reparationer av glasögon och kontaktlinser, samt ge råd om hur man tar hand om och underhåller dem. Utöver detta kan optikern också arbeta med förebyggande ögonhälsa, till exempel genom att rekommendera ögonövningar och ge råd om ergonomisk arbetsmiljö för att minska risken för ögonbelastning och andra problem.

Vi på TB-Group har gedigen erfarenhet av rekrytering av många olika roller, inklusive mycket nischade specialistroller. Vi har exempelvis rekryterat optiker, lokförare och paneldeltagare. Vi har hittat rätt modell och har genom åren skapat oss en stor kandidatbank som vi håller uppdaterad. Har du ett rekryteringsönskemål så kontakta oss, oavsett hur nischat det är.

Vad tjänar en Optiker?

Enligt SCB är en optikers förväntade lön i genomsnitt 41 700 kr per månad, vilket speglar den höga efterfrågan och specialiserade kompetensen som krävs för att utföra yrkets uppgifter. För att bli optiker behöver man gå en tre-årig utbildning som leder till en optikerexamen.

Så här lyckas du med din rekrytering av Optiker

    • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.
    • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.
    • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.