Headhunting Mechatronics Engineers

Rekrytera Mechatronics Engineer

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Mechatronics Engineers​.

.

Dags att rekrytera Mechatronics Engineer?

Då har du kommit rätt. En Mechatronics Engineer (Ingenjör/Utvecklare) är en ingenjör som är specialiserad på att integrera elektronik, mekanik och datavetenskap för att utveckla och designa avancerade system och produkter. De arbetar ofta inom områden som automation, medicinsk teknik, robotik, fordonsteknik och tillverkningsindustrier. Mechatronics Engineer samarbetar ofta med andra ingenjörer inom elektro, maskin och datavetenskap för att exempelvis säkerställa att integrationen av systemkomponenter är effektiv.

Några av uppgifter som brukar ingå i en Mechatronics Engineers arbetsbeskrivning:

 1. Designa mekatroniska system: integrera elektroniska och mekaniska komponenter för att skapa produkter som kan utföra avancerade funktioner.
 2. Utveckla styr- och reglersystem
 3. Programmera och testa system: Mechatronics Engineers säkerställer att systemen de jobbar med också fungerar som de ska.
 4. Integrera och anpassa system: Mechatronics Engineers integrerar ofta olika systemkomponenter och anpassar dem för att fungera tillsammans för att skapa mer avancerade system.
 5. Optimering av system: genom matematiska modeller och simuleringar optimeras och förbättras systemen

Vi kan rekrytering av Mechatronics Engineers

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Lyckas rekrytera Mechatronics Engineers – våra tips

  • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

  • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

  • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Mer om yrket och utbildning av Mekatronikingenjörer finns här.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

rekrytera Mechatronics Engineer ingenjör utvecklare