Headhunting Applikationsspecialister

Rekrytera Applikationsspecialist

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig att rekrytera  Applikationsspecialister.

Vi hjälper dig att rekrytera Applikationsspecialister

Dags att rekrytera applikationsspecialist? Då har du kommit rätt.

En Applikationsspecialist ansvarar för att utveckla, konfigurera, testa och implementera programvaruapplikationer i en organisation. Applikationsspecialisten arbetar vanligtvis tillsammans med en IT-avdelning eller en programvaruleverantör för att säkerställa att applikationerna uppfyller företagets behov.

Applikationsspecialister kan arbeta inom olika branscher och ha olika spetskompetens inom programvaruapplikationer. Huvudmålet är att säkerställa att applikationerna fungerar korrekt och effektivt.

Typiska arbetsuppgifter för en Applikationsspecialist kan inkludera:

 1. Utvärdera affärsbehov och identifiera lämpliga programvarulösningar för företaget
 2. Konfigurera och anpassa programvarulösningar för att möta företagets behov.
 3. Testa applikationer för att säkerställa att de fungerar korrekt och uppfyller uppsatta krav.
 4. Implementera applikationer i företagets IT-miljö.
 5. Utbilda användare på hur man använder applikationerna och tillhandahålla teknisk support.
 6. Dokumentera applikationernas funktioner och underhållsprocedurer.
 7. Arbeta med programvaruleverantörer för att eventuella lösa problem och uppdatera applikationerna vid behov.

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Så här lyckas du med din rekrytering av Applikationsspecialister

  • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

  • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

  • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.
 
Mer info finns här om vad en applikationsspecialist gör.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

rekrytera applikationsspecialist