Headhunting Analyschef / Analyst

Rekrytera Analyschef / Analyst

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Analyschef. 

Dags att rekrytera Analyschef

En Analyschef (Analytics Manager) är ansvarig för att leda och övervaka analytiska insatser inom en organisation. Deras huvudsakliga uppgift är att använda dataanalys och insikter för att stödja beslutsfattande och optimera företagets prestanda. Att kunna hantera SQL och ha erfarenhet av dataanalys är vanligt förekommande önskemål på denna roll.

Här är några av de uppgifter och ansvarsområden som en Analyschef kan ha:

 1. Ledarskap och teamhantering: Ansvar för att bygga och leda ett team av analytiker. Detta kan inkludera att rekrytera, träna och utveckla personal inom området.
 2. Strategisk planering: Utveckla och implementera strategier för hur företaget kan använda dataanalys för att uppnå sina övergripande mål och öka effektiviteten.
 3. Datainsamling och hantering: Övervaka processen för att samla in och hantera företagets data. Säkerställa att data är korrekt, komplett och tillgänglig för analys.
 4. Analys och rapportering: Leda analytiska projekt och generera insikter från data för att stödja beslutsfattande på olika nivåer i organisationen. Skapa rapporter och presentationer för att kommunicera resultat och rekommendationer.
 5. Teknisk kompetens: Ha en djup förståelse för de tekniska verktyg och plattformar som används för dataanalys. Det kan inkludera statistiska verktyg, databashanteringssystem och visualiseringsprogram.
 6. Samarbete med andra avdelningar: Arbeta nära tillsammans med andra avdelningar, såsom marknadsföring, försäljning och produktutveckling, för att förstå deras behov och se till att analytiska insikter stöder deras mål.
 7. Följa upp och utvärdera: Kontinuerligt utvärdera effektiviteten av analytiska insatser och justera strategin vid behov. Se till att analytiken bidrar till företagets övergripande framgång.
 8. Säkerhet och integritet: Säkerställa att hanteringen av data är i linje med lagstiftning och att det finns adekvata säkerhetsåtgärder för att skydda företagets information.

Vi kan hjälpa dig att rekrytera Analyschef

På TB-Group har vi sedan starten haft tech och specialist- och chefstjänster inom analys som fokusområde. Vi har jobbat med hundratals kunder inom området varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom detta specialistområde redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Lyckas rekrytera Analyschef

  • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

  • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

  • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.
 

Mer om yrket Analyschef finns att läsa här.

Vill du få en kostnadsfri kandidatlista med Analyschefer?

rekrytera Analytics Manager

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.