Gymmar din rekryterare i kyrkan?

gymma i kyrkan

Många företag unnar sig lyxen att anställa en egen rekryterare. Ofta får man tyvärr inte ut den effekt som var tänkt när man anställde denna roll, dvs ett ökat inflöde av kompetenta kandidater som söker sig till företaget.

Vad gör din internrekryterare – förutom att rekrytera?

Den uteblivna effekten kan bland annat bero på att den interna rekryteraren även får andra uppgifter i knät som gör att tiden inte riktigt räcker till för att aktivt både söka upp och kontakta kandidater.

Gymma i kyrkan, eller på gymmet?

Ibland verkar man i en miljö som inte riktigt främjar att ”lyfta luren” när kollegorna omkring en tyst knappar på datorn eller sitter i konferensrummen. Till slut väger telefonen allt tyngre och man förlitar sig på att kandidaterna helt enkelt ska söka de jobb man publicerar. Tänk dig den miljön och liknelsen vid att du gymmar i en kyrka, kontra att du gymmar på ett gym där alla är för att träna.

Få surret i bikupan

För när du aktiverar ett samarbete med oss slänger du in din TA-organisation i vår bikupa som är full med surr, aktivitet och smarta sökvägar. Där flera rekryterare samarbetar för att effektivt ringa kandidater som kan passa på just ditt företag. Ibland säger våra TA-kollegor ute hos kund att vi kommer in som ett raketbränsle för att assistera dem på bästa sätt. Dessutom gör vi detta i ett väldigt tids- och kostnadseffektivt upplägg. När ni anser att vi är klara med vår uppgift trycker ni bara på stopp-knappen (bokstavligt talat).

Varför vi gymmar på gymmet – och inte i kyrkan:

  • Att vara aktiv på telefon och orka lyfta luren igen och igen
    • Kandidater inom exempelvis bygg- och hantverksbranschen är inte alltid nåbara under så kallad vanlig kontorstid samt kan vara svåra att alls hitta på LinkedIn. Därför har vi rekryterare som är aktiva i att hitta alternativa sökvägar och framförallt lyfta på luren för att prata direkt med potentiella kandidater, när det passar kandidaterna. Vi tror på det personliga samtalet, där vi kan förstå kandidaternas behov och önskemål på djupet.
  • Alternativa sökvägar för att hitta de bästa kandidaterna
    • De bästa kandidaterna är sällan aktiva på jobbsökarsidor eller sociala medieplattformar för jobb – de har ju redan jobb och letar inte själva efter något nytt. Därför sträcker vi oss längre och använder alternativa sökvägar för att identifiera potentiella stjärnor inom er bransch. Vi håller kontakten med våra kandidater och vet vad som kan få dem att överväga att byta jobb.
  • Vi är där kandidaterna är
    • Vi är beredda att anpassa oss efter era unika behov och kommer att hitta rätt strategi för att identifiera de bästa kandidaterna åt er. Oavsett om det innebär att ringa utanför vanlig kontorstid eller hitta nya sätt och kanaler att nå ut via, är vi fast beslutna att göra det som krävs för att ge er de mest kvalificerade kandidaterna.

 

Kontakta oss idag för att inleda ett samarbete som kommer att ge er de rätta kandidaterna.

gymma i kyrkan