Vi vet varför du är missnöjd med din rekryteringspartner

intervjua kandidater

På TB-Group förstår vi att valet av en rekryteringspartner är av avgörande betydelse för att säkerställa att ni får de bästa talangerna till ert företag.

Välj rätt rekryterare

Tyvärr har vi hört många historier från företag som har blivit besvikna på sina tidigare rekryteringsleverantörer. Därför vill vi dela med oss av viktiga aspekter att tänka på när du ska välja en partner inom rekrytering. Och varningsflaggor som du bör bära med dig också.

Tänk på detta i valet av rekryteringspartner

  1. Garanti på intervjuer skapar en falsk trygghet

Många rekryteringsföretag lockar sina kunder med garantier om ett visst antal intervjuer. Det kan vara lockande, men det kan också leda till att ni slösar tid på att träffa kandidater som egentligen inte är rätt för er organisation eller faktiskt inte ens är särskilt intresserade. På TB-Group fokuserar vi istället på att leverera högkvalitativa kandidater som är noggrant utvalda och anpassade efter era behov.

  1. Sminka grisen

Vi vet att det kan vara frustrerande när ni träffar en skicklig säljare som lovar guld och gröna skogar, men sedan visar sig att de inte har rätt kunskap om den specifika rollen ni söker eller inte förstår er bransch. På TB-Group är transparens ett av våra ledord. Våra branschspecifika team arbetar nära våra kunder för att förstå kravbilden och rollen. Vi bevisar vår kompetens genom att bolla över en lista med potentiella kandidater innan ni väljer att jobba med oss. Varje vecka uppdaterar vi våra kunder på om vi exempelvis lägger in flera kandidater i processen och säkerställer deras profiler och kompetenser löpande.

  1. Ghosting

Många rekryteringsleverantörer är snabba med att höra av sig när allt går bra, men verkar försvinna när det uppstår problem eller något går lite trögt. På TB-Group har vi som prioritet att vara våra kunders pålitliga rekryteringspartner och meddelar alltid hur det går, oavsett om det är positiva steg framåt eller något som går trögare än önskat.

Be om referenser, kolla ratings och säkerställ att du är trygg i att din rekryteringspartner förstår dina och ditt företags behov. I denna checklista får du fler tips om vad du bör tänka på i valet av rekryteringspartner och här kan du läsa om vad en rekrytering egentligen kostar.

Kontakta oss idag om ni vill veta mer om hur vi jobbar!

intervjua kandidater