Dina experter på rekrytering i Göteborg

Rekrytering i Göteborg? Då har du kommit rätt. 

Låt oss hjälpa dig med din nästa rekrytering i Göteborg! Med ett stort kontaktnät och lång erfarenhet av Göteborgs arbetsmarknad finns TB-Group här som en hjälpande hand. Vi jobbar till skillnad från andra rekryteringsbolag varken med platsannonser eller jobbsökande på Linkedin, utan arbetar istället med att headhunta marknadens bästa kompetens.

Tjänsteområden vi ofta rekryterar till i Göteborg

Vi rekryterar inom diverse olika branscher och områden, bland annat:

  • IT och industri
  • Ekonomi och management
  • Installation och bygg
  • Samhällsbyggnad och infrastruktur

 

Roller med hög efterfrågan i Göteborg

Ett urval av roller vi ser hög efterfrågan på:

  • Säkerhetstekniker
  • Automationstekniker
  • Konstruktörer/projektörer
  • Projektledare inom el/VVS
  • Optiker

Söker du rekrytering inom ett annat område? Ingen fara. Vi har bred erfarenhet inom allt från optiker till landskapsarkitekter. Kontakta oss gärna så diskuterar vi hur vi kan hjälpa dig. 

 

Vilka är vi?

TB-Group är ett av landets ledande rekryteringsbolag med lång erfarenhet av arbetsmarknaden i Göteborg. Vår affärsidé bygger på att skapa en trygg rekryteringsprocess som hjälper dig att anställa bästa möjliga kandidat genom ett prisvärt, flexibelt och effektivt upplägg.

Som kund får du varje månad en lista med kompetenta kandidater som matchar just dina önskemål. När du känner att du hittat rätt är det bara att anställa och avsluta ditt samarbete med oss, helt utan uppsägningstid. Våra abonnemangstjänster kostar från 19 500 kr i månaden och innehåller inga dolda kostnader så som startavgift, uppsägningsavgift eller anställningsavgift. Vi har heller inga uppsägnings- eller bindningstider.

Möt Ellen Westerlund – rekryterare för tjänster i Göteborg

Vilka tjänster rekryterar ni mest i Göteborg?

Säkerhetstekniker och automationstekniker, utan tvekan. Vi rekryterar ju otroligt mycket roller i olika branscher, men efterfrågan på just dem tjänsterna är väldigt hög. Ett lite otippat yrke vi också rekryterar mycket av är optiker. 

Vad kan ni se för trender inom rekrytering i Göteborg just nu?

 Just teknikertjänsterna känns som en stor trend. Där finns det verkligen en brinnande efterfrågan och vi jobbar stenhårt på att hitta rätt kandidat till de olika bolagen. Jag får känslan av att det överlag inte är lika många som utbildar sig till fysiska “hantverksyrken” som förr, så det handlar om en hög efterfrågan i kombination med ett lågt utbud. I just Göteborg ser vi även en trend av att anställda helst inte pendlar, utan förväntar sig ett arbete närmare bostaden. I Stockholm är det till exempel inte en lika stor grej att pendla i 30 minuter.

Hur går ni tillväga för att hitta kandidater?

Vi sitter på otroligt mycket kontakter, så mycket av vår rekrytering sker den vägen. Skulle någon tacka nej jobbar vi också med rekommendationer, exempelvis genom att fråga om personen har någon branschkollega vi kan kontakta. 

Annars letar vi runt på hemsidor, sociala medier och i olika register för att sedan gallra och säkerställa att alla har rätt kompetens. Vi letar aldrig efter personal via jobbannonser eller liknande. 

Något annat vi försöker undvika är att lägga för mycket tid på LinkedIn vilket vi ser att många av våra konkurrenter gör. Anledningen är att många yrkesgrupper inte finns där, eller att de har inaktiva profiler. Enligt vår erfarenhet finns de skickligaste personerna inte heller som aktivt arbetssökande på LinkedIn utan är redan ute på jobb. Vi försöker därför hitta alternativa sökvägar vilket blir en av våra största styrkor.

Finns det något otippat dina kunder ofta uppskattar med ert samarbete?

Att de får ett helt nytt kontaktnät inom sin bransch! Vissa bolag får kandidatlistor löpande men vill ha lång betänketid. De binder kontakter och funderar länge. Det är därför inte säkert att de väljer att signa direkt, men när de sedan känner sig redo efter något år eller så har de kvar samma kontakter och slår till på en anställning.

Vad har du för tips till företag som är intresserade av rekrytering i Göteborg?

Se till att komma i kontakt med ett företag som förstår arbetsmarknaden, din bransch och har ett etablerat kontaktnät. Då ökar dina chanser för en bra match! Annars är mitt bästa tips kanske att ringa oss? Vi kan ju allt det där redan!

 

 

Läs även:

Externa artiklar för dig som vill läsa mer om kompetensbristen inom IT och tech:

GP: Säkra din karriär med eftertraktad IT-kompetens

Kompetensråd Göteborgsregionen

Techsverige