Headhunting Systemutvecklare

Rekrytera Systemutvecklare

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Systemutvecklare.

 

 

 

Vi kan rekrytering av Systemutvecklare

På TB-Group har vi lång erfarenhet av att rekrytera såväl juniora som seniora systemutvecklare till företag i flera olika branscher. Som namnet indikerar, jobbar systemutvecklare just med att utveckla data- och IT-system. Det kan vara för att lösa specifika problem eller för att automatisera processer till exempel. De flesta systemutvecklare använder olika programmeringsspråk och utvecklingsverktyg för att skapa programvara och system. Utvecklaren behöver ha kunskap om databaser, användargränssnitt, systemarkitektur och mjukvaruarkitektur. 

En systemutvecklare kan arbeta inom många olika områden och branscher, inklusive webbutveckling, mobilapplikationsutveckling, datavetenskap, artificiell intelligens, maskininlärning och mycket mer. Systemutvecklare kan även ansvara för delar av system och rollerna kan då kallas exempelvis mjukvarutvecklare, webbutvecklare eller applikationsutvecklare beroende på inriktning och specialistkunskap. En systemutvecklare jobbar ofta mycket nära beställaren och kan även jobba i team där någon eller några även jobbar nära de som ska använda systemet. Det är vanligt att systemutvecklare har en högskole- eller universitetsutbildning med exempelvis civilingenjör med någon form av datainriktning.

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Så här lyckas du med din rekrytering av Systemutvecklare

    • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

    • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

    • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.