Headhunting Visual Designers

Rekrytera Visual Designer

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Visual Designers.

.

Dags att rekrytera Visual Designer?

Då har du kommit rätt. Visual Designer skapar och designar visuella element och grafiska användargränssnitt för webbplatser, applikationer och digitala produkter. De arbetar med att ta fram designlösningar som är användarvänliga, tilltalande och effektiva för att kommunicera ett budskap eller lösa ett problem.

Visual Designers arbetar ofta med att skapa layouter, typografi, färgschema, ikoner, bilder och andra visuella element som används för att bygga en enhetlig design. De använder också verktyg som Adobe Photoshop, Illustrator, Sketch och Figma för att skapa högkvalitativa designfiler. I det dagliga jobbet arbetar Visual Designers ofta nära andra designers samt UX-designers men även utvecklare, för att skapa en enhetlig designupplevelse. De behöver ha goda kunskaper om användarupplevelsedesign (UX), användbarhet, interaktionsdesign och typografi. De behöver även ha en förståelse för webbteknologier och webbstandarder för att kunna skapa visuella element som fungerar bra över olika enheter och plattformar.

Visual Designers kan arbeta inom en mängd olika branscher, inklusive webbutveckling, marknadsföring, reklam, produktutveckling och användarupplevelsedesign. Här finns mer info om yrket och utbildningen.

Vi kan rekrytering av Visual Designers

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Rekrytera Visual Designer – tänk på detta

    • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

    • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

    • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

rekrytera visual designer