Headhunting UX-designer & UI-designer

Rekrytera UX/UI-designers

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av UX/UI-designers

.

 

 

 

Vi kan rekrytering av UX/UI-designers

En UX-designer (User Experience-designer) fokuserar på att förstå användarnas beteende och behov och utvecklar lösningar för att skapa en användarvänlig och effektiv upplevelse. UX-designern kan både arbeta med att identifiera användarnas mål och utmaningar, samt utveckla lösningar för att möta målen. Att utveckla en informationsarkitektur som hjälper användaren att navigera i en applikation eller webbplats på ett smidigt sätt är också en del av jobbet. UX-designern kan även ansvara för att genomföra användarundersökningar och analysera data för att förstå användarnas behov och utmaningar.

En UI-designer (User Interface-designer) fokuserar på att skapa den visuella designen av en applikation eller webbplats. En del skulle beskriva tjänsten som en ”art director för web och appar” då det inkluderar att utveckla visuella element som färger, typografi, grafik och layout. De arbetar också med att säkerställa att användarens upplevelse är enhetlig på alla plattformar och enheter.

Båda rollerna är viktiga för att skapa en användarvänlig och effektiv applikation eller webb, och det ofta jobbar UX-designer och UI-designer nära för att skapa en sammanhängande och positiv användarupplevelse.

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Så här lyckas du med din rekrytering av UX/UI-designers

    • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

    • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

    • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.