Headhunting Systemarkitekter

Rekrytera Systemarkitekter

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Systemarkitekter.

Dags att rekrytera Systemarkitekt?

Systemarkitekter ansvarar för att designa och planera strukturen och arkitekturen för stora och komplexa system. Det kan exempelvis röra sig om mjukvarusystem, datornätverk eller informationssystem. De ansvarar för att skapa den tekniska visionen och strategin för att uppnå organisationens mål och behov. De arbetar med att definiera och beskriva systemets struktur och funktioner, inklusive hur systemkomponenter kommunicerar med varandra, hur data lagras och bearbetas, samt vilka tekniska plattformar och ramverk som ska användas. De kan även jobba med att definiera systemens gränssnitt och integrationspunkter med andra system och applikationer.

Systemarkitekter ansvarar för att säkerställa att systemet uppfyller alla relevanta tekniska standarder, inklusive prestanda, skalbarhet och säkerhet. Andra ansvarsområden kan vara att utveckla och underhålla teknisk dokumentation. Systemarkitekter kräver vanligtvis en hög kompetens och kunskap om teknik och mjukvaruutveckling, samt erfarenhet av att arbeta med stora och komplexa system. Då den kan behöva samarbeta med andra tekniska experter och ledningsgrupper kan en god kommunikationsförmåga vara viktig i denna typ av tjänst.

Vi kan rekrytering av Systemarkitekter

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Rekrytera Systemarkitekt – tänk igenom detta 

    • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

    • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

    • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Här finns mer information om yrket systemarkitekt.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

rekrytera systemarkitekt