Headhunting Spelutvecklare

Rekrytera Spelutvecklare

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Spelutvecklare​.

.

Dags att rekrytera Spelutvecklare?

En spelutvecklare eller ”game programmer” är en person som utvecklar och implementerar programkod för datorspel. Deras huvudsakliga ansvar är att översätta spelens design och koncept till fungerande programkod. De arbetar ofta tillsammans med andra medlemmar i ett spelutvecklingsteam, som speldesigners och grafiska konstnärer.

Arbetsuppgifter som kan ingå i en Spelutvecklares arbetsbeskrivning är:

 1. Programmering av spellogik: Skapar den underliggande programkoden som styr spelets logik, regler och interaktioner. Det kan inkludera allt från rörelse av spelobjekt till implementering av spelmekanik och regelsystem.
 2. Grafikprogrammering: Samarbetar med grafiska konstnärer för att implementera och optimera grafiska effekter, rendering och animationer inom spelet.
 3. Ljudprogrammering: Integrerar ljud och musik i spelet genom att använda ljudbibliotek och verktyg för ljudproduktion.
 4. Nätverksprogrammering: Utvecklar den nätverksrelaterade koden för onlinespel, inklusive implementering av multiplayer-funktionalitet och kommunikation mellan spelare.
 5. Optimering: Arbetar för att optimera koden för att säkerställa att spelet körs smidigt och effektivt på olika plattformar och hårdvarukonfigurationer.
 6. Felsökning och debugging: Identifierar och löser buggar och problem i koden för att förbättra spelets stabilitet och prestanda.
 7. Samarbete i ett team: Arbetar tillsammans med andra teammedlemmar, såsom speldesigners, grafiska konstnärer och ljuddesigners, för att förverkliga spelets vision och mål.
 8. Utbildning och fortsatt lärande: Håller sig uppdaterad om de senaste teknologierna och verktygen inom spelutveckling samt fortsätter att utveckla sina egna färdigheter och kunskaper.

Vi hjälper dig att rekrytera Spelutvecklare

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT och tech som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Lyckas rekrytera Spelutvecklare – tänk på detta

  • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

  • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

  • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Mer om yrket Spelutvecklare finns att läsa här.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

rekrytera spelutvecklare