Headhunting Scrum Masters

Rekrytera Scrum Master

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Scrum Masters​.

.

Dags att rekrytera Scrum Master?

Då har du kommit rätt. Scrum är en agil projektledningsmetodik som används inom IT och mjukvaruutveckling för att effektivisera utvecklingsprocessen och öka produktiviteten. En av de mer välkända delarna öven utanför scrum-skråt är den s.k. sprintmetodiken som ofta används i startups men senaste åren även implementerats i storbolag.

Vad gör en Scrum Master?

En Scrum Master (Scrummästare) är en viktig roll inom Scrum-ramverket för agil projektledning. Scrum Master är den som ansvarar för att hjälpa ett utvecklingsteam att följa Scrum-processen och uppnå uppsatta mål. Några viktiga egenskaper för en Scrum Master är därför att kunna och vilja leda team, vara goda problemlösare samt både kunna hålla det tempo och deeadlines som krävs utan att ge avkall på kvalitén.

Några av de vanliga uppgifterna för en Scrum Master inkluderar:

 1. Facilitera Scrum-processen: exempelvis genom att leda Scrum-möten och hjälpa teamet att följa processen inklusive Sprint Planning, Daily Scrum, Sprint Review och Sprint Retrospective.
 2. Stödja teamet: Scrum Master fungerar som en coach för utvecklingsteamet och ska hjälpa till med problem och utmana eventuella hinder som kan påverka teamets prestation.
 3. Förbättra processen: Scrum Master arbetar med att förbättra Scrum-processen exempelvis genom att föreslå nya verktyg eller tekniker samt utvärdera och ge feedback på hur processen fungerar.
 4. Kommunicera med intressenter: intressenter kan i detta fall vara produktägaren exempelvis med syfte att säkerställa att teamet har de resurser som behövs för att slutföra sitt arbete.
 5. Förespråka och ubilda i Scrum: arbeta för att öka medvetenheten om Scrum-processen och dess fördelar inom organisationen, samt bidra till en kultur som präglas agilitet och samarbete.

 

Vi kan rekrytering av Scrum Masters

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Så här lyckas du med din rekrytering av Scrum Masters

  • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

  • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

  • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

 

Externa länkar för dig som vill läsa mer om jobbet som Scrum Master:

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

rekrytera scrum master