Headhunting Säljare

Rekrytera Säljare

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Säljare.

Dags att rekrytera Säljare

Att rekrytera säljare till olika branscher har vi på TB-Group gjort sedan starten 2017. Det finns ett brett spann av inriktningar och vi hjälper företag att headhunta de bästa säljarna oavsett fokusområde och bransch. Vi har genom åren rekryterat många säljare till många branscher och har ett aktivt och uppdaterat kontaktnät av kandidater. Som alltid kan vi erbjuda dig en kostnadsfri kandidatlista redan i första mötet, så att vi kan bevisa vår expertis och vårt nätverk redan innan du valt att jobba med just oss, Kontakta oss angående dina behov så hjälper vi dig med din rekrytering.

Vi hjälper dig att rekrytera Säljare

Vi har ett etablerat nätverk av säljare i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Liksom i våra andra specialistområden jobbar vi enbart med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet. Överlag har de vassaste säljarna redan en anställning och söker inte aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt. Vi kan de alternativa sökvägarna som andra rekryterare inte tar och vi presenterar gärna en kandidatlista för dig redan vid ett första möte, utan att du behöver committa till något.

Tips när du ska rekrytera Säljare

    • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.
    • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.
    • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.