Headhunting Mjukvaruutvecklare

Rekrytera Mjukvaruutvecklare

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Mjukvaruutvecklare.

Vi kan rekrytering av Mjukvaruutvecklare

En mjukvaruutvecklare ansvarar för att utveckla programvara för att lösa olika problem. Närliggande roller kan vara: Infrastructure Engineer och Software Platform Developer. Det kan röra sig om utveckling av programvara för olika plattformar som datorer, mobila enheter, servrar och annan teknik. Mjukvaruutvecklare kan ha spetskompetens inom många olika områden, inklusive webbutveckling, mobilapplikationsutveckling, datavetenskap, artificiell intelligens, maskininlärning och mycket mer. Ofta eftersökta kompetenser inom denna och närliggande roller är inom Terraform, Kubernetes, Amazon Web Services (AWS).

 

Mjukvaruutveckling är en process som består av flera steg, inklusive planering, design, kodning, testning och implementering av programvaran. Som mjukvaruutvecklare behöver man kunna använda olika programmeringsspråk, utvecklingsverktyg och plattformar för att skapa programvara som uppfyller kundens behov och krav. Även här kan olika specialistgrenar finnas. Några exempel på specialiseringar är frontend-utveckling, backend-utveckling, fullstack-utveckling, datavetenskap, AI och maskininlärning. Frontend-utvecklare fokuserar på att utveckla användargränssnittet och designen av programvaran, medan Backend-utvecklare fokuserar på att hantera servern och databaserna som programvaran körs på. Fullstack-utvecklare har kompetens inom både frontend och backend-utveckling.

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Så här lyckas du med din rekrytering av Mjukvaruutvecklare

    • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

    • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.


    • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.
 

Externa länkar för dig som vill läsa mer:

Vill du få en kostnadsfri lista med Mjukvaruutvecklare?

Mjukvarutvecklare TB-group headhunting

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.