Headhunting Lösningsarkitekter

Rekrytera Lösningsarkitekt

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Lösningsarkitekter.

.

Dags att rekrytera Lösningsarkitekt?

Då har du kommit rätt. Lösningsarkitekter ansvarar för att designa och planera tekniska lösningar för en specifik affärsutmaning eller problem. De arbetar ofta i nära samarbete med andra tekniska experter, såsom systemarkitekter, mjukvaruutvecklare och nätverksarkitekter, för att skapa en lösning som uppfyller organisationens behov och mål. Givet de olika samarbeten som ofta krävs av rollen kan förutom rätt teknisk kompetens även en god kommunikationsförmåga vara viktig i rollen.

Lösningsarkitekter behöver förstå affärsbehoven och kunna identifiera problemområden inom en organisation för att kunna skapa de lösningar som möter behoven. De ansvarar för att ta hänsyn till alla relevanta faktorer som påverkar lösningen, inklusive tekniska begränsningar, säkerhetskrav, kostnad och resursbehov. I arbetet ingår ofta att utveckla den tekniska arkitekturen och att specificera vilka tekniska plattformar, verktyg och system som ska användas. De behöver även definiera hur systemet ska fungera och hur det ska integreras med andra system och applikationer.

I det löpande arbetet kan de ingå att övervaka och säkerställa att lösningarna fungerar enligt förväntan och uppfyller organisationens krav och mål på både kort och långsikt. De arbetar också med att utveckla och underhålla teknisk dokumentation.

Vi kan rekrytering av Lösningsarkitekter

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Lyckas rekrytera Lösningsarkitekt – tänk på detta

    • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

    • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

    • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

rekrytera Lösningsarkitekt