Headhunting IT-specialister

Rekrytera IT-specialist

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av IT-specialister.

Dags att rekrytera IT-specialist?

Då har du kommit rätt. En IT-specialist är så som namnet indikerar en teknisk expert som är specialiserad inom ett eller flera områden inom IT. Detta är en roll som kan ha olika ansvar och befogenheter beroende på organisationens struktur och storlek. I mindre bolag kan IT-specialisten vara så gott som ensam på sin avdelning och därmed ansvara för ”allt”. I större företag kan flera specialister jobba på samma avdelning.

Denna roll innefattar vanligtvis att:

 1. Lösa tekniska problem: lösa de tekniska problem som berör hårdvara, programvara eller nätverk.
 2. Installation och underhåll av system: installera, konfigurera och underhålla olika IT-system, inklusive hårdvara och programvara.
 3. Säkerhet: säkerställa att organisationens data och system är säkra från potentiella hot som virus och hackerattacker.
 4. Support: ge teknisk support till användare inom organisationen, inklusive att besvara frågor, lösa problem och ge handledning.
 5. Forskning och utveckling: IT-specialisten behöver hålla sig uppdaterad om den senaste utvecklingen inom sitt egna specialistområde och undersöka nya tekniker och lösningar som kan gynna företaget.
 6. Samarbete: rollen inbegriper ofta samarbete med andra team inom organisationen för att exempelvis kunna lösa tekniska problem samt implementera nya system och lösningar.

Vi kan rekrytering av IT-specialister

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Tips för att lyckas rekrytera IT-specialister

  • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

  • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

  • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Mer information om olika roller inom IT (extern länk) finns här.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

rekrytera IT-specialist