Headhunting IT-säkerhetsspecialister

Rekrytera IT-säkerhetsspecialist

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av IT-säkerhetsspecialister.

Dags att rekrytera IT-säkerhetsspecialist?

Då har du kommit rätt. IT-säkerhetsspecialister jobbar med säkerhetssystem. Liknande titlar och jobbfunktioner kan vara Data Protection Officer, IT Security Manager och Cybersecurity Director.

De ansvarar för att skydda organisationens information och system mot potentiella hot och attacker. Jobbet kan innebära att säkerställa att organisationens informationssystem är säkra och skyddade från obehörig åtkomst, skadlig kod, cyberhot och andra hot.

En IT-säkerhetsspecialist arbetar vanligtvis med att identifiera och analysera säkerhetshot och sårbarheter i organisationens IT-system och nätverk. Man kan också ansvara för att utveckla och implementera säkerhetslösningar. En del arbetar även med att ta fram säkerhetspolicies och riktlinjer för organisationen samt utbilda de anställda i dessa.

Andra ansvarsområden för en IT-säkerhetsspecialist kan vara att övervaka säkerhetshot, incidentrespons, forensisk analys och penetrationstester. Inom detta område kan de ansvara för att göra riskbedömningar och säkerhetsrevisioner för att identifiera och utvärdera organisationens säkerhetsrisker och behov. IT-säkerhetsspecialister behöver ofta samarbeta med andra inom IT, som exempelvis systemadministratörer, nätverksadministratörer och mjukvaruutvecklare, för att implementera och upprätthålla säkerhetslösningar. Därav kan en god kommunikationsförmåga vara viktig i denna roll.

Vi kan rekrytering av IT-säkerhetsspecialister

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Att lyckas rekrytera IT-säkerhetsspecialist – tänk på detta

    • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

    • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

    • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.L

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

Rekrytera IT-säkerhetsspecialist