Headhunting IT-projektledare

Rekrytera IT-projektledare

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig att headhunta och rekrytera IT-projektledare.

Vi kan rekrytering av IT-projektledare

Dags att rekrytera IT-projektledare? Då har du kommit rätt. En IT-projektledare ansvarar för att planera, genomföra och övervaka olika IT-projekt inom en organisation. Vissa projekt kan löpa över mycket lång tid medan andra kan vara tajtare och nästan sprint-lika. Projekten kommer också innefatta olika komplexitet beroende på organisation, bransch och vad exakt projektet innefattar. Som projektledare är det viktigt att driva projektet framåt och därför är initiativförmåga, samarbetsförmåga samt fokus på såväl kvalitet som deadlines viktiga egenskaper i denna roll.

Vad gör en IT-projektledare?

Några arbetsuppgifter som normalt kan ingå i en IT-projektledares jobb:

 1. Planering: ansvar för att planera projekt och definiera mål, resurser, tidslinjer och budget.
 2. Projektledning: ansvar för att leda projektteamet och övervaka projektets framsteg för att säkerställa att plan och tidsramar följs samt och att organisationens krav uppfylls.
 3. Kommunikation: T-projektledaren kan fungera som en kommunikationslänk mellan projektteamet och andra intressenter så som ledning, användare och andra avdelningar inom organisationen.
 4. Riskhantering: identifiera potentiella risker som kan påverka projektet och utveckla en plan för att hantera dessa.
 5. Leverans: ansvar för att leverera projektet i tid och inom budget, samtidigt som projektets resultat ska uppfylla organisationens krav, mål och förväntningar.
 6. Utvärdering: utvärdera projektet efter att det slutförts för att identifiera såväl framgångsfaktorer som förbättringsområden.

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Så här lyckas du att rekrytera IT-projektledare

  • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

  • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

  • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.


Externa länkar för dig som vill läsa mer om IT-projektledare:

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

rekrytera IT-projektledare