Headhunting IT-arkitekter

Rekrytera IT-arkitekt

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av IT-arkitekter.

Dags att rekrytera IT-arkitekt?

Då ghar du kommit rätt. På TB-Group har vi lång erfarenhet av att rekrytera såväl juniora som seniora IT-arkitekter. En IT-arkitekt, eller nätverksarkitekt som de många gånger benämns också, ska ha en övergripande bild av företagets IT-strukture samt bra insyn i hur verksamheten fungerar. I denna roll behöver man ofta vara länken mellan IT-teamets utvecklare och de faktiska användarna.

IT-arkitekter behöver ha kunskap inom diverse tekniska områden såsom databaser, nätverk, systemintegration, molntjänster, säkerhet och programvaruutveckling.  

Några vanliga uppgifterna för en IT-arkitekt:

 • Utveckla IT-strategier som stödjer organisationens affärsmål
 • Designa IT-arkitekturer som möter organisationens tekniska behov
 • Utvärdera tekniska lösningar och verktyg och rekommendera lämpliga val
 • Skapa och implementera standarder och riktlinjer för systemutveckling och drift
 • Samarbeta med andra inom IT men även på andra avdelningar för att säkerställa att system och lösningar fungerar
 • Ta fram och presentera rapporter och förslag för ledningsgrupper

IT-arkitekter är ofta en viktig del av IT-ledningen.

Vi kan rekrytering av IT-arkitekter

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Lyckas rekrytera IT-arkitekt - tänk på detta

  • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.
  • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.
  • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Mer om yrket IT-arkitekt finns att läsa här.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

rekrytera IT-arkitekt