Headhunting IT-ansvarig

Rekrytera IT-ansvarig

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av IT-ansvarig.

Dags att rekrytera IT-ansvarig?

Då har du kommit rätt. Som IT-ansvarig ansvarar man för att övervaka och hantera företagets tekniska resurser och system. Det är en bred roll som kan se olika ut på olika företag och även ha olika stort ansvar beroende på hur organisationen och IT-avdelningen ser ut i övrigt. Vissa IT-avdelningar är stora, andra små och chefsnivåerna samt ansvaret för just en IT-ansvarig kan se mycket olika ut beroende på det. Beroende på företagets storlek och IT-avdelningens storlek kan befattningen även kallas t.ex. IT-chef, CIO, IT Manager.

Några arbetsuppgifter som normalt ingår i denna roll är att:

 1. Planera och implementera strategier: En IT-ansvarig ansvarar för att utveckla och implementera tekniska strategier som ska stödja organisationens övergripande affärsmål.
 2. Budgethantering: En IT-ansvarig kan ha ansvar för att upprätta och hantera IT-budgeten, fatta beslut för och genomföra inköp av tekniska produkter och tjänster.
 3. Personalhantering: En IT-ansvarig kan ansvara för att anställa, utbilda och utveckla personal på avdelningen samt att säkerställa att teamet har tillräckliga resurser för att utföra sina uppgifter.
 4. Säkerhet: En IT-ansvarig kan ansvara för att säkerställa att organisationens data och system är säkra och skyddade från hot som virus och hackerattacker.
 5. Underhåll och reparation: En IT-ansvarig kan ansvara för att övervaka och underhålla organisationens tekniska resurser och system, samt att identifiera och lösa problem som uppstår.

Vi kan rekrytering av IT-ansvariga

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Så här lyckas du med din rekrytering av IT-ansvariga

  • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

  • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

  • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

rekrytera IT-ansvarig