Headhunting Integrationsspecialist

Rekrytera Integrationsspecialist

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Integrationsspecialist

.

Dags att rekrytera Integrationsspecialist?

Då har du kommit rätt. En Integrationsspecialist är en expert som ansvarar för att integrera olika system och applikationer inom organisationen med mål om att uppnå sömlös dataöverföring och processintegration. Integrationsspecialisten är en viktig del av IT-avdelningen eftersom många organisationer använder flera system och applikationer för att hantera sina affärsprocesser.

Rollen innefattar vanligtvis följande uppgifter:

 1. Systemintegration: integrera system och applikationer inom organisationen för att säkerställa att de fungerar sömlöst tillsammans. Detta kan även inkludera utveckling ab anpassade gränssnitt, integration av API:er eller middleware-lösningar för dataöverföring mellan system.
 2. Dataöverföring: säkerställa att data överförs korrekt och säkert mellan systemen. Detta kan inkludera att använda ETL (Extract, Transform, Load)-verktyg eller andra datatransformationsverktyg för att säkerställa att data matchar kraven i det mottagande systemet.
 3. Systemunderhåll: underhålla och optimera integrationslösningar för att säkerställa hög tillgänglighet och prestanda. Detta kan innebära att diagnostisera och lösa problem, utföra uppdateringar samt säkerställa att lösningarna är skalbara.
 4. Säkerhet: säkerställa att integrationslösningarna är säkra och att organisationens data är skyddade. Detta kan även inkludera implementation av säkerhetsåtgärder som datakryptering, autentisering och behörighetskontroller.
 5. Samarbeta med andra team: Integrationsspecialisten behöver ofta samarbeta med andra tekniska team och användare för att förstå deras behov och krav på integrationslösningar, utveckla lösningar som uppfyller behoven samt rådge om integrationslösningar.

Vi kan rekrytering av Integrationsspecialister

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Att lyckas rekrytera Integrationsspecialister – våra tips

  • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

  • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

  • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Mer om yrket Integrationsingenjör finns här (extern länk).

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

rekrytera integrationsspecialist