Headhunting Ekonomiassistent


Rekrytera Ekonomiassistent

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Ekonomiassistenter.

.

.

Vi kan rekrytering av Ekonomiassistenter

Dags at rekrytera ekonomiassistent? Då har du kommit rätt. En ekonomiassistent hjälper till med hanteringen av företagets ekonomi och bokföring. På något större ekonomiavdelningar finns ofta flera ekonomiassistenter exempelvis specialiserade på kundreskontra, leverantörsreskontra och lönehantering. Rollen kan variera beroende på arbetsgivare och hur ekonomiorganisationen är strukturerad, men vanligtvis inkluderar uppgifterna exempelvis:

 

 1. Bokföring: registrera företagets finansiella transaktioner i bokföringssystemet.
 2. Fakturahantering: hantera inkommande fakturor från leverantörer, registrerar dem i systemet och säkerställer att de betalas i tid.
 3. Betalningar: hantera betalningar av fakturor och löner.
 4. Avstämningar: avstämma bankkonton, kundfordringar och leverantörsskulder.
 5. Skattehantering: hantering av skattefrågor, såsom moms och arbetsgivaravgifter.
 6. Rapportering: skapa finansiella rapporter, såsom balansräkningar och resultaträkningar.
 7. Kundservice: viss kundsupport relaterad till fakturering och betalning kan också ingå i tjänsten

 

En ekonomiassistent rapporterar oftast till en ekonomichef eller redovisningsansvarig. Rollen kräver en grundläggande förståelse för ekonomi och bokföring, samt goda datorkunskaper. Vissa arbetsgivare kräver en kandidatexamen inom ekonomi eller annat närliggande område, medan andra söker kandidater med relevant arbetslivserfarenhet eller yrkesutbildning inom ekonomi och bokföring. Här kan du läsa mer om denna roll samt andra ekonomiroller.

Vi hjälper dig att rekrytera ekonomiassistenter

På TB-Group har mångårig erfarenhet av headhunting av tjänster inom ekonomi, juridik och management. Därmed har vi ett etablerat och uppdaterat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom ekonomi/juridik/management redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Så här lyckas du rekrytera Ekonomiassistenter

  • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.
  • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.
  • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.