Headhunting Devops-Ingenjör

Rekrytera Devops-ingenjör

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Devops-utvecklare/engineers.

Dags att rekrytera Devops-ingenjör?

Då har du kommit rätt. En Devops-ingenjör (Devops-engineer/utvecklare) jobbar med att sammanföra utvecklings- och driftteam för att möjliggöra en snabbare och smidigare mjukvaruleverans. Andra titlar inom området kan vara Automation Engineer, Site Reliability Manager eller Release Engineer. DevOps-Engineers ansvarar ofta för att implementera DevOps-principer och -metodologier, såsom kontinuerlig integration (CI), kontinuerlig leverans (CD) och automatisering av infrastrukturtjänster.

Det är denna roll som ansvarar för att utvecklings- och driftteamen arbetar tillsammans för att uppnå snabb och smidig mjukvaruleverans, vilket ofta har en hög prioritering inom många organisationer när kraven på effektivitet ökar. DevOps-ingenjörer kan också arbeta med att implementera molnbaserade lösningar för att förbättra skalbarheten och pålitligheten hos applikationer. Utöver detta kan DevOps-ingenjörer ansvara för att säkerhetsprinciper integreras i hela leveranskedjan, inklusive implementation av säkerhetskontroller i CI/CD-pipeline och att säkerställa att infrastrukturen är säker och skyddad.

Jenkins, Ansible, Chef och Puppet är några verktyg som DevOps-ingenjörer använder för att automatisera utvecklings- och driftprocesser. Docker och Kubernetes är vanliga verktyg för att hantera containerisering och orkestrering av applikationer.

Behöver du rekrytera Devops-ingenjörer / Utvecklare?

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Så här lyckas du rekrytera Devops-ingenjörer

    • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

    • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

    • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Här kan du läsa mer om utbildning för Dev Ops ingenjörer.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

rekrytera Devops-ingenjör