Headhunting Data Analysts

Rekrytera Data Analyst

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Data Analysts.

.

Dags att rekrytera Data Analyst?

Då har du kommit rätt. Data Analysts analyserar data för att identifiera mönster, trender och insikter som kan användas i affärsbeslut och strategier. 

Beroende på organisationens storlek och behov kan en Data Analyst ha en rad olika uppgifter, men några vanliga ansvarsområden inkluderar:

 1. Samla in och hantera data: Samla in data från olika källor, rensa och organisera på ett strukturerat sätt så att den kan användas för analys.
 2. Analys av data: Genom statistiska metoder och verktyg analyseras data och mönster, trender och insikter identifieras.
 3. Rapportering och visualisering: En Data Analyst behöver kunna kommunicera sina analyser och insikter till beslutsfattare, intressenter och teammedlemmar på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Därmed är det viktigt att kunna skapa rapporter, grafer, diagram och andra visuella presentationer av data.
 4. Affärsinsikter: Koppla analyser och insikter till affärsstrategier och mål. Detta kan inkludera att utveckla rekommendationer och förslag till beslutsfattare.
 5. Hantera databaser: Ansvar för att hantera och underhålla databaser som används för att lagra och hantera data.
 6. Kvalitetssäkring: Säkerställa att den data som används för analys också är korrekt, pålitlig och tillförlitlig.

 

Data Analysts kan arbeta inom en rad olika branscher, inklusive finans, hälsa, teknik och detaljhandel. De kan också använda en mängd olika verktyg och tekniker för att utföra analyser, till exempel SQL, Python, Excel, Tableau och Power BI.

Vi kan rekrytering av Data Analysts

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Lyckas rekrytera Data Analysts – våra tips

  • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

  • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

  • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

rekrytera data analyst