Headhunting Cloud Engineers

Rekrytera Cloud Engineers

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Cloud Engineers.

 

 

 

Vi kan rekrytering av Cloud Engineers

En Cloud Engineer är en expert inom molnteknik som är ansvarig för att implementera, underhålla och optimera molnteknologier för att uppnå företagets mål. De tekniska kraven på en Cloud Engineer är olika beorende på organisation och bransch, men de bör ha erfarenhet av exempelvis:

 1. Operativsystem såsom Windows och Linux
 2. Molnleverantörer såsom Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure och Google Cloud Platform
 3. Databashantering: såsom SQL och NoSQL
 4. Nätverk: Cloud Engineers behöver ha en stark förståelse för nätverksarkitektur och protokoll, och kunna konfigurera nätverkskomponenter som routrar, switchar och brandväggar.
 5. Skriptspråk: såsom Python, PowerShell eller Bash
 6. Infrastruktur som kod: verktyg för infrastruktur som kod (IaC), som Ansible, Terraform eller CloudFormation
 7. Säkerhet: Cloud Engineers behöver ha kunskap om säkerhetsprinciper och best practices för att säkra molninfrastruktur och skydda data.

 

Rollen innefattar vanligtvis att:

 1. Planera, implementera och underhålla molnbaserade system och applikationer.
 2. Säkerställa att systemen är tillgängliga, skalbara och presterar som de ska och på en hög nivå.
 3. Automatisera molnbaserade processer och verktyg för att effektivisera implementering och drift av molnbaserade system.
 4. Arbeta med DevOps-teamet för att integrera molnbaserade lösningar med befintliga system och applikationer.
 5. Utföra problemhantering och diagnostik för att lösa tekniska problem som kan uppstå.
 6. Teknisk support kan också ingå i rollen i de fall Cloud Engineers agerar support till användare och tekniska team inom organisationen. Det kan handla om att besvara frågor, lösa problem och ge handledning om molnbaserade lösningar.

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Så här lyckas du med din rekrytering av Cloud Engineers

  • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

  • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

  • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.