Headhunting BI-specialister

Rekrytera BI-specialist

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av BI-specialister​.

.

Dags att rekrytera BI-specialist?

Då har du kommit rätt. BI (Business Intelligence) specialister är experter inom datahantering och analys som arbetar med att utveckla, implementera och underhålla affärsintelligenslösningar för organisationer. Det huvudsakliga ansvaret är att hjälpa organisationer att samla in och analysera data för att kunna fatta väl underbyggda affärsbeslut.

Arbetsuppgifterna för en BI-specialist kan innefatta att:

 1. Analysera och förstå organisationens affärsbehov.
 2. Samla in, integrera och förbereda data från olika källor för analys.
 3. Utveckla och implementera BI-lösningar och verktyg som dashboards, rapporter, prognoser och visualiseringar.
 4. Säkerställa datakvalitet och integritet genom att implementera de kontroller och processer som krävs.
 5. Samarbeta med andra avdelningar, exempelvis försäljning, marknadsföring och kundsupport, för att samla in data och identifiera förbättringsmöjligheter.
 6. Hålla sig uppdaterad om nya tekniker och verktyg inom relevanta områden.
 7. Utbilda användare och teammedlemmar i BI-verktyg.

En BI-specialist behöver ha en djupgående förståelse för datahantering, databaser och datamodellering. Även goda kunskaper inom analys och statistik, samt att utveckla kreativa och effektiva lösningar på problem ingår i rollen. Då en BI-specialist behöver samarbeta med andra team och intressenter är det viktigt att ha en mycket god kommunikationsförmåga.

Vi kan rekrytering av BI-specialister

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Lyckas rekrytera BI-specialister – våra tips

  • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

  • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

  • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

rekrytera BI-specialist