Headhunting Backend-utvecklare

Rekrytera Backend-utvecklare

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Backend-utvecklare​

.

Vi kan rekrytering av Backend-utvecklare

En backend-utvecklare är en programmerare specialiserad på att utveckla och underhålla serverapplikationer, databaser och andra system som ligger i bakgrunden och driver en webbplats eller applikation. De ansvarar för att skapa den funktionella koden som gör att frontend-applikationen kan kommunicera med servern och hantera logiken för att behandla data. En backend-utvecklare behöver ofta samarbeta med frontend- och fullstack-utvecklare samt även andra intressenter beroende på företag och bransch.

Vad gör en backend-utvecklare?

En backend-utvecklare kan arbeta med följande uppgifter:

 1. Designa och utveckla databaser: Detta kan inkludera att designa databaser, definiera databasstrukturer och skapa databasscheman som används för att lagra data.
 2. Skapa API: En backend-utvecklare kan också skapa API (Application Programming Interface) som gör det möjligt för frontend-applikationen att kommunicera med servern.
 3. Utveckla serverapplikationer: Detta kan inkludera att skriva serverapplikationer i olika programmeringsspråk, som Java, Ruby, Python eller Node.js.
 4. Implementera säkerhetsfunktioner: Detta kan inkludera säkerhetsåtgärder som autentisering och auktorisering, och implementering av säkerhetsprotokoll som SSL/TLS.
 5. Optimering av prestanda: Backend-utvecklare kan också arbeta med att optimera prestanda genom att förbättra serverapplikationens hastighet, skalbarhet och effektivitet.

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Så här lyckas du med din rekrytering av Backend-utvecklare

  • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

  • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

  • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.


Externa länkar för dig som vill läsa mer:

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

rekrytera backend-utvecklare