Headhunting Agila Ledare

Rekrytera Agil Ledare

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av Agila Ledare.

Dags att rekrytera Agil Ledare?

En agil leare leder sitt team med agila metoder i hanteringen av projekt och processer. Agile-ledarskapet betonar samarbete, flexibilitet och en snabb anpassning till förändringar varför metoden vuxit snabbt i popularitet. Agila ledare arbetar ofta inom mjukvaruutveckling eller andra teknikrelaterade områden.

Principerna för agil metodik inkluderar exempelvis Scrum, Kanban och Lean. Fokuset är alltid att skapa en miljö där teammedlemmar jobbar tillsammans för att uppnå ett gemensamt mål och där det ska finnas utrymme för att experimentera och anpassa projekt efter behov. En Agil ledare ska hjälpa teammedlemmarna att utveckla sina färdigheter och stöttar dem i att ta initiativ för att lösa problem. En miljö där teammedlemmar kan känna sig trygga att ta risker samt där det är tillåtet att misslyckas, så länge man lär sig av det, är det som man vill uppnå i ett agilt team. En agil ledare är också ansvarig för att förbättra teamets produktivitet och effektivitet genom att använda olika tekniker som sprintplanering, retrospektiver och dagliga stå-upp-möten (s.k. ”standups”).

Vi kan rekrytering av Agila Ledare

På TB-Group har vi sedan starten haft just IT som ett specialområde och har jobbat med hundratals kunder varför vi har ett etablerat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom IT / Industri redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Lyckas rekrytera Agila Ledare – våra tips

    • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.

    • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.

    • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

rekrytera Agil ledare