Doldisbolaget uppvisar ännu ett starkt år med över 60% tillväxt

Klas Buxbaum & Jusef Issa, grundare / coufoundes TB-Group

Pandemin gav upphov till ny affärsidé – nu spurtar rekryteringsföretaget TB-Group mot nya höjder och etablerar kontor i två nya länder.

Jusef Issa och Klas Buxbaum är barndomsvännerna tillika entreprenörerna bakom TB-Group, ett rekryteringsföretag som verkar i en starkt konkurrensutsatt bransch. I början av pandemin lanserade de en ny affärsmodell med syfte att säkra företagets överlevnad i en period av permitteringar och rekryteringsstopp. Den nya affärsmodellen visade sig inte bara säkra företagets överlevnad, utan blev även startskottet på en mångårig tillväxtresa. På knappt tre år har man gått från 4 till 40 anställda i Sverige och idag är TB-Group Sveriges största företag inom headhunting.

– Vi har från starten drivits av ett starkt syfte, att skapa Sveriges – och Europas – bästa arbetsplats. Att bli störst, bäst och vackrast i siffror har aldrig varit vår målsättning, så det är klart att vi gläds extra mycket åt att vi kan få utmärkelser som Great Place To Work samtidigt som vi växer både snabbt och lönsamt, berättar Jusef Issa, VD och Medgrundare på TB Group.

TB-Groups erbjuder tjänster inom headhunting. Under pandemin ändrade man upplägget till ett abonnemangsformat där man som kund betalar en fast summa per månad så länge som man har ett fortsatt rekryteringsbehov. Detta kan jämföras med ett traditionellt rekryteringsarvode som normalt uppgår till motsvarande tre månadslöner.

– Vår business är att headhunta intervjuredo kandidater i en prisvärd abonnemangslösning som går att koppla på och av som kunden vill. Ett upplägg som passar perfekt för startups och scaleups som snabbt kan få stora rekryteringsbehov, men som även passar storbolag med löpande rekryteringsbehov av exempelvis utvecklare eller konsulter, förklarar Jusef Issa.

Siffrorna för 2022 visar på en tillväxt från 29 till 47 miljoner i omsättning. Under året investerade man även i etableringar i såväl Oslo som London.

– Vi vet att många företag stör sig på dyra och långsamma processer med bristande återkoppling. Kandidaterna är frustrerade över sega rekryteringar där man känner sig nästintill ghostad av rekryteraren. Detta är caset såväl i Sverige som i andra länder och även motsatsen till hur vi jobbar på TB-Group. Vår fina utveckling är ett skönt kvitto på att vi har hittat något riktigt bra som kunderna verkligen efterfrågar, avslutar Klas Buxbaum, vVD och medgrundare.

Under 2023 kommer TB-Group att fortsätta att bygga den egna organisationen samt utveckla affärsmodellen med nya tjänster inom HR on Demand.

För mer information eller frågor till grundarna Klas Buxbaum & Jusef Issa vänligen kontakta;

Diana Selguson, CMO på TB-Group

diana.selguson@tb-group.se, tel. 0708864574

För mer info, kontakta:

Diana Selguson, CMO på TB-Group AB, diana.selguson@tb-group.se