Godt nytt…..TB! Alt om vår rebranding.

rebranding tb-group

TB-Groups rebranding

Vi har fått en ny, oppfrisket merkevare! Når et selskap vokser, får større kunder og begynner å utforske nye markeder, vokser ofte behovet for merkevarebygging – eller rebranding – frem. Uttrykket «det som har brakt oss hit, vil ikke føre oss dit» er definitivt relevant for selskaper som vokser raskt og trenger å fortsette å utvikle seg for å nå neste nivå.

Ved inngangen til 2023 hadde TB-Group nådd et punkt der merkevaren måtte tilpasses selskapets vekst, størrelse og utfordrende tilnærming til det tradisjonelle rekrutteringsmarkedet. Med dette som bakgrunn var timingen for en rebranding både riktig og presserende.

En merkevare som matcher kultur og identitet

TB-Groups forretningsmodell ble kraftig omformet under pandemien for å imøtekomme kundenes krav til fleksibilitet, prisgunstighet og effektivitet. En moderne tilnærming med en smidig abonnementsmodell uten binding eller oppsigelsestider. En moderne tilnærming som imidlertid ikke harmoniserte med den gamle TB-logoen, som heller føltes tradisjonell og stiv.

Og en annen ting. Når du kommer inn på TB-Groups kontor, er følelsen 100% motsatt av det du fikk fra logoen. For når du er inne på TB-Groups kontor – eller til og med via lenke i kontakt med TB-Groups medarbeidere – føler du ENERGIEN og TEMPOET! Det er en puls, en herlig følelse, og alle er utrolig hyggelige og imøtekommende. Men den gamle merkevaren gjenspeilet overhodet ikke dette. 

Hvordan vi ønsket at TB-Group skulle se ut

Konklusjonen var at den nye merkevaren skulle harmonisere med TB-Groups smidige, effektive og fleksible headhunting-tjenester. At TB-Group jobber annerledes enn andre headhunting-selskaper. At det er en moderne tilnærming og kontinuerlig streben etter utvikling. Og at menneskene som jobber på TB-Group er energiske, hyggelige og imøtekommende.

Dette ble altså utgangspunktet for merkevareutviklingen.

  • Gjør TB-merket mer moderne, det skal harmonisere med vår fremoverlente holdning, utvikling og utfordrende tilnærming på et tradisjonelt marked.
  • Gjør TB-merket mer SaaS-aktig (men ikke for teknisk, men personlig og menneskelig. Vi er mennesker som jobber med å rekruttere mennesker og ikke bare en teknisk plattform – selv om vi selvfølgelig bruker teknologi i jobben vår.)
  • Gjør TB-brandingen energisk, hyggelig og smidig, men uten å gi avkall på en profesjonell og pålitelig følelse. (Ja, vi er klar over at Klarna har tatt eierskap på «smidig», men det hindrer oss og kundene våre fra å beskrive tjenestene våre som smidige. Ordet ble internt myntet etter en kundeundersøkelse der vi ble beskrevet akkurat slik.)
  • Gjør TB-merket internasjonalt anvendelig, slik at det rene vi søker ikke blir for minimalistisk og skandinavisk i stilen.

Så hvordan ble det til slutt?

Veldig bra, til slutt. For det er ikke alltid en rett vei man går i en rebranding-prosess, men nå er alle brikkene på plass.

rebranding tb-group

Det blir mye farge. For husk, det skal føles SaaS-aktig, men ikke for avskallet og minimalistisk.

rebranding tb-group

Og ønsket om å ha mennesker i fokus, selv om vi ønsker å oppfattes som litt mer SaaS-aktige enn i dag? Dette løser vi med videoer og våre kolleger i fokus i alt vi gjør. Våre medarbeidere er faktisk vårt «produkt», de som gjør jobben hver dag med å headhunte og hjelpe selskaper med å nå sine rekrutteringsmål. Dette er imidlertid «to be launched soon», nettstedet er under utvikling i skrivende stund.

rebranding tb-group

Vi ønsket også å ha med noe ekstra element – som et mønster, en form – et «5. element» som det kalles innen merkevarebygging. Noe som gir litt ekstra liv, gjenkjennelse og følelse av TB-Group som selskap. Men det måtte finne sin naturlige plass også. Etter mange runder og idé-sesjoner landet vi på noen virkelig fine 3D-animasjoner. Den nedenfor er vi spesielt begeistret for!

Så selv om vi er veldig mye de samme innvendig (vår kultur, våre tjenester, vår visjon) i dag som før, var det på tide for denne 7-åringen å ta på seg en litt større drakt.