Hva betyr rizz (i rekrutteringsverdenen)?

vad betyder rizz

Hva betyr egentlig «Rizz», årets ord for 2023 ifølge Oxford English Dictionary?

Ifølge den siste oppdateringen fra Oxford English Dictionary betyr «Rizz» at en person innehar en sterk kombinasjon av karisma, sjarm og personlighet. Ordet er også utpekt som «Årets ord» for 2023.

Hva betyr Rizz?

«Rizz» er et nylig myntet begrep som har blitt en trend i sosiale medier til en slik grad at ordet nå har funnet veien inn i den siste oppdateringen av Oxford English Dictionary. Rizz betyr å inneha en unik kombinasjon av karisma og sjarm. Ordet stammer også fra «karisma» og midtbokstavene («ris» på norsk). Men det er mer enn bare å være sjarmerende; det handler om å ha evnen til å tiltrekke seg mennesker gjennom en genuin og magnetisk personlighet, og det inkluderer også å ha en sterk tiltrekningskraft. Rizz blir av og til sammenlignet med begrepet «game,» som var populært for noen år siden og refererte til strategier for å bevisst skape sosiale dynamikker med et romantisk mål for øye.

Rizz og rekruttering

Så, hva betyr Rizz innen rekruttering? Innen rekruttering kan karisma – eller Rizz – være betydningsfullt, ettersom mange selskaper ikke bare søker kvalifiserte enkeltpersoner, men også personer som kan bidra til et positivt og dynamisk arbeidsmiljø.

Rekruttering handler ikke bare om å matche ferdigheter og erfaringer, men også om å finne enkeltpersoner som passer inn i selskapets kultur. En sterk personlighet, som harmonerer med selskapets verdier, kan bidra til økt samarbeidsvilje og skape et gunstig arbeidsmiljø. Ved å inkludere personlighetstester i rekrutteringsprosessen kan selskaper få hjelp til å vurdere hvordan en kandidat vil integreres i teamet.

Identifisering av Rizz

Det er ingen bevist eller utprøvd måte å identifisere Rizz på, men det er noen aspekter å vurdere når man søker etter Rizz i rekrutteringen.

Karismatisk kommunikasjon: Kandidater som kommuniserer overbevisende og med entusiasme anses ofte å ha karisma. Se derfor etter kandidater som utstråler selvtillit og energi.

Kulturell match: Vurder ikke bare kandidaters CV og tekniske ferdigheter, men forsikre deg om at personligheten deres samsvarer med selskapets verdier og kultur.

Teaminteraksjon: Observer hvordan kandidaten samhandler med andre under intervjuer. La gjerne en endelig kandidat møte sitt nye potensielle team for å se om og hvordan de harmonerer. Det er langt fra alle jobber der «klikk» og Rizz er viktig, men hvis det er avgjørende, er dette et godt tips.

Ved å være oppmerksom på og verdsette de ovennevnte aspektene kan selskaper skape sterke og engasjerte arbeidslag som ikke bare er kompetente, men også gir en dynamisk og positiv energi til organisasjonen. Å integrere Rizz i rekrutteringsstrategien kan være forskjellen mellom å «bare» ansette en enkeltperson og å bygge et vellykket team.

vad betyder rizz