Trener din rekrutterer i kirken?

gymma i kyrkan

Mange bedrifter unner seg luksusen av å ansette en egen rekrutterer. Ofte oppnår man dessverre ikke den effekten som var tenkt ved ansettelsen av denne rollen, nemlig en økning i antall kompetente kandidater som søker seg til bedriften.

Hva gjør din interne rekrutterer – bortsett fra å rekruttere?

Den manglende effekten kan blant annet skyldes at den interne rekruttereren også får andre oppgaver som gjør at tiden ikke strekker til for aktivt å søke opp og kontakte kandidater.

Trening i kirken, eller på treningsstudioet?

Noen ganger opererer man i en miljø som ikke akkurat oppmuntrer til å «plukke opp telefonen» når kollegene rundt en stille trykker på datamaskinen eller sitter i møterommet. Til slutt blir telefonen tyngre og man stoler på at kandidatene enkelt og greit vil søke på de stillingene man publiserer. Tenk deg miljøet og sammenligningen med å trene i en kirke, i motsetning til å trene på et treningsstudio der alle er der for å trene.

Få summingen i bikuben

Når du samarbeider med oss, plasserer du din TA-organisasjon i vår bikube, som er full av aktivitet, smarte strategier og summing. Der samarbeider flere rekrutterere for effektivt å kontakte kandidater som kan passe for din bedrift. Noen ganger sier våre TA-kolleger hos kunder at vi kommer inn som rakettbrannstoff for å hjelpe dem på best mulig måte. Dessuten gjør vi dette i et veldig tidseffektivt og kostnadseffektivt oppsett. Når dere mener at oppgaven er fullført, trykker dere bare på stopp-knappen (bokstavelig talt).

Hvorfor trener vi på treningsstudioet – og ikke i kirken:

  • Å være aktiv på telefonen og orke å løfte røret igjen og igjen.
    • Kandidater innen for eksempel bygg- og håndverksbransjen er ikke alltid tilgjengelige i vanlig arbeidstid og kan være vanskelige å finne på LinkedIn. Derfor har vi rekrutterere som er aktive i å finne alternative veier og, viktigst av alt, løfter røret for å snakke direkte med potensielle kandidater når det passer dem. Vi tror på den personlige samtalen, der vi kan forstå kandidatenes behov og ønsker i dybden.
  • Alternative måter å finne de beste kandidatene på.
    • De beste kandidatene er sjelden aktive på jobbsøkersider eller sosiale medieplattformer for jobber – de har allerede jobber og leter ikke selv etter noe nytt. Derfor strekker vi oss langt og bruker alternative måter å identifisere potensielle stjerner i bransjen deres. Vi holder kontakten med kandidatene våre og vet hva som kan få dem til å vurdere å bytte jobb.
  • Vi er der kandidatene er. 
    • Vi er klare til å tilpasse oss deres unike behov og vil finne riktig strategi for å identifisere de beste kandidatene for dere. Enten det innebærer å ringe utenfor vanlig arbeidstid eller finne nye måter og kanaler for å nå ut, er vi fast bestemt på å gjøre det som trengs for å gi dere de mest kvalifiserte kandidatene.

 

Kontakt oss i dag for å inngå et samarbeid som vil gi dere de riktige kandidatene.

gymma i kyrkan