Mal for den optimale rekrutteringsprosessen trinn for trinn

mall för en bra rekryteringsprocess

Hvilke trinn bør inkluderes i en rekrutteringsprosess? Hvordan skaper jeg en optimal prosess? Finnes det en mal for rekrutteringsprosessen? Hvor lang tid bør en rekrutteringsprosess ta? Hvor mange kandidater bør man ta referanser på? Dette og mye mer kan du lese om nedenfor, samt dra nytte av vår mal for rekrutteringsprosessen.

 

Hvorfor skal du rekruttere?

Dette trinnet kan virke åpenbart, men for å sikre at prosessen resulterer i en god rekruttering og rett person på rett sted, er det viktig at du som rekrutterende leder eller rekrutteringsansvarlig gjør leksene dine grundig før rekrutteringen starter. Tenk nøye gjennom hvorfor du trenger å rekruttere, definer stillingen i spørsmålet og hvilken type person som ville være ønsket kandidat, både når det gjelder kompetanse og personlighet.

 

Er det behov for struktur og mal for rekrutteringsprosessen?

Etter å ha sett tusenvis av organisasjoners rekrutteringsbehov og prosesser, samt hjulpet dem med søk og headhunting, kan vi med sikkerhet si: ja. En strukturert rekrutteringsprosess er nødvendig av flere grunner. Den absolutt viktigste grunnen er at en feilrekruttering er kostbar i tid, penger og energi. Årsaken til en feilrekruttering kan ha rot i flere forskjellige faktorer. De tre viktigste er imidlertid at det rekrutterende selskapet ikke har tenkt tilstrekkelig gjennom følgende i begynnelsen av prosessen: o rollen/funksjonen o erfaring, kompetanse og utdanning som trengs for rollen o hvilke egenskaper og verdier kandidaten bør ha for å sikre at vedkommende vil trives godt med bedriftskulturen i størst mulig grad.

 

Mal for rekrutteringsprosessen

Rekrutteringsprosessen: mal trinn for trinn

I malen du laster ned, vil du få informasjon om de 10 trinnene vi anbefaler at du inkluderer i rekrutteringsprosessen din. Trinnene er som følger, og hvert trinn beskrives nærmere i malen:

 1. Behovsanalysen før beslutning om rekruttering
 2. Definer stillingen og kravprofilen
 3. Skriv en stillingsannonse
 4. Markedsfør stillingsannonsen din
 5. Utvalg/siling
 6. Intervjuer
 7. Flere intervjuer i rekrutteringsprosessen
 8. Tester og caseoppgaver
 9. Bakgrunnssjekk
 10. Referansesjekk

 

Bonus tips for rekrutteringsprosessen

Vil du imponere litt ekstra i rekrutteringsprosessen og holde interessante kandidater varme? Da kan du dra nytte av følgende tips:

 • Skap og vis engasjement: Underveis i prosessen kan du for eksempel sende en fersk pressemelding eller informasjon om en intern nyhet eller annen nyrekruttering for å vise kandidaten hva som skjer i selskapet.
 • Sosialisering og åpenhet: Spør om kandidaten ønsker å møte en fremtidig kollega eller annen sentral person i selskapet.
 • Husk at dere begge velger, og du kan med fordel uttrykke det til kandidaten. Det gir en følelse av respekt for kandidaten og ydmykhet fra selskapet. Det er altså ikke bare deg og ditt selskap som avgjør om kandidaten går videre, men selvfølgelig har kandidaten også en viktig rolle. Dette er noen ganger lett å glemme for den rekrutterende parten.

 

Eksterne lenker om rekrutteringsprosessen for deg som vil lese mer:

 

Lykke til med ditt neste rekruttering og nøl ikke med å ta kontakt med oss hvis vi kan hjelpe deg på veien!

 

Om oss

Vi på TB-Group tilbyr en effektiv og fleksibel rekrutteringsmetode for å sikre høyeste kvalitet på oppdragene våre. Våre rekrutterere er delt inn i team basert på bransjekunnskap og gjennomgår kontinuerlig opplæring innenfor sine respektive fagområder. Dette sikrer at de alltid er oppdatert på hva som skjer i bransjen og hvilke kompetanser som etterspørres. Ifølge en kundeundersøkelse fra februar 2023 setter våre kunder pris på at kontaktpersonene hos TB-Group jevnlig oppdaterer dem om prosesser og leverer resultater innenfor forventede tidsrammer. Ta gjerne kontakt med oss, så forteller vi mer om hvordan vi kan hjelpe deg med rekrutteringen din. Vi deler våre kandidatlister allerede på et tidlig stadium for å sikre at vi er enige om profil, kompetansekrav og erfaring for de kandidatene du søker.

rekrutteringsprosess