Rekruttere personale

Rekrytera personal

5 trinn for å rekruttere selvstyrte medarbeidere

Å rekruttere personale som er høytytende og selvstyrte kan være en utfordring, spesielt når de allerede har en jobb. Disse kandidatene er ettertraktet på arbeidsmarkedet og kan være fornøyde med sin nåværende arbeidsplass. For å tiltrekke og rekruttere slike kandidater kreves en strategisk og gjennomtenkt prosess. Her er fem trinn for å rekruttere selvstyrte medarbeidere som allerede har en annen jobb.

 

Search og Headhunting som metode for å rekruttere personale

Selvstyrte medarbeidere som også er fremragende innen sitt fagområde er ettertraktet og har i de fleste tilfeller allerede en jobb. For å finne disse kandidatene må du bruke søke- og hodejaktmetoder. Det innebærer å aktivt søke og identifisere potensielle kandidater ved å lete på ulike plattformer og nettverk. Det kan være profesjonelle sosiale medier, bransjerelaterte forum eller gjennom personlige anbefalinger. Vær strategisk og målrettet i søket ditt for å finne de beste kandidatene. Les gjerne mer her om våre hodejaktjenester.

«Det gjelder å være dyktig for å lykkes med å vekke kandidatens nysgjerrighet og ønske om å delta i en prosess, selv om første steg kan være veldig lett og i form av en kort telefonsamtale,» forteller TB-Groups medgründer og administrerende direktør Jusef Issa.

Første intervju: Selg inn selskapet, skap klikk med kandidaten

Når du har identifisert potensielle kandidater, er det på tide med det første intervjuet. Fokuser på å selge inn din bedrift og skape en positiv opplevelse for kandidaten. Fortell om bedriftens visjon, verdier og suksesser. Vis hvordan kandidaten kan bidra og utvikle seg i en slik miljø. Vær nysgjerrig og still spørsmål for å lære kandidaten bedre å kjenne. Finn ut hva som er viktig for dem og hvordan du kan gjøre livet deres bedre, ikke bare arbeidslivet. Skap en atmosfære der kandidaten føler seg komfortabel og engasjert. Målet er å gjøre det første intervjuet så hyggelig at det er naturlig for kandidaten å ønske å komme på et andre intervju.

Andre intervju: Bekreft kandidatens behov

I det andre intervjuet har du lært kandidaten bedre å kjenne og har en dypere forståelse for deres preferanser og ambisjoner. Bruk denne muligheten til å vise at du lytter og bryr deg om kandidatens behov og ønsker. Hvis mulig, diskuter referanser fra nåværende ansatte som er i en lignende situasjon som kandidaten. La dem dele sine erfaringer og hverdag i bedriften for å skape et realistisk bilde av hva kandidaten kan forvente. Prøv også å gi et klart tilbud, selv om det er muntlig, og beskriv hvilke muligheter og fordeler kandidaten kan forvente hvis de velger å bli med i bedriften din.

Det er viktig å merke seg at en dyktig kandidat som kommer på intervju og allerede har en god jobb kanskje i utgangspunktet er mindre tilbøyelig til å bytte.

«Sørg for å bygge opp kandidatens interesse og entusiasme. Strive etter å øke deres engasjement fra 3 av 10 i første møte til minst 8 av 10 før du presenterer et konkret tilbud,» forklarer Jusef Issa.

Omvendt referansesjekk

Hvis kandidaten har noen bekymringer eller tvil om stillingen eller bedriften, kan det være lurt å tilby dem å kontakte nåværende ansatte for referanser. Ved å kontakte nåværende eller tidligere ansatte i en såkalt omvendt referansesjekk kan kandidaten få en bedre forståelse av bedriften og arbeidsmiljøet. Det kan bidra til å redusere bekymringer og øke tilliten til bedriften din. Sørg for at du har referanser klare til å dele og vær forberedt på å svare på eventuelle spørsmål eller bekymringer kandidaten måtte ha.

«Dette er en ganske uvanlig tilnærming generelt sett, men pleier å være veldig vellykket. Spesielt ser kandidaten at arbeidsgiveren er transparent og ærlig,» forteller Jusef Issa.

Tilbudet

Når det er på tide å presentere tilbudet til den ettertraktede kandidaten, er det viktig å gjøre det på en måte som er vanskelig å motstå. Begynn med å fremheve bedriftens fordeler og hva som skiller den fra andre arbeidsgivere. Vis på hvilken måte bedriften kan tilby noe unikt og hvordan det kan forbedre kandidatens karriere og livsstil. Presenter spesifikke fordeler og goder som kan tiltrekke kandidaten. Vær åpen og tydelig når det gjelder ansvarsområder, forventninger og karrieremuligheter. Tilby fleksibilitet når det gjelder overgangen fra den nåværende jobben og vær klar til å tilpasse tilbudet basert på kandidatens behov og ønsker.

Oppsummering: Rekrutter personale som er selvstyrte

Ved å følge de fem trinnene som er beskrevet ovenfor, kan du øke sjansene dine for å rekruttere selvstyrte og dyktige medarbeidere som allerede har en annen jobb. Vær strategisk i søket ditt, selg inn bedriften din på en overbevisende måte, skap en positiv opplevelse for kandidaten og tilby attraktive fordeler og muligheter. Ved å vise at du forstår og verdsetter kandidatens behov og ambisjoner, kan du tiltrekke deg de beste talentene og bygge opp en vellykket arbeidsstyrke. Ta gjerne kontakt med oss på TB-Group hvis du ønsker flere tips eller vil se hvordan vi kan hjelpe deg med rekrutteringen av din neste selvstyrte medarbeider.

 

Eksterne lenker for deg som ønsker å lese mer:

Forbes: 15 Effective Ways To Improve Recruiting And Find Good Talent

Kollega: 5 tips på hur du rekryterar toppkandidaten

Rekrutter personale