Headhunting CRO Chief Revenue Officer

Rekrytera CRO (Chief Revenue Officer)

Nedan kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med headhunting av en CRO / Chief Revenue Office,

Dags att rekrytera CRO (Chief Revenue Officer)?

En Chief Revenue Officer (CRO) är ansvarig för alla processer som är involverade i intäktsgenerering inom ett företag. De utvecklar och genomför strategier för att driva tillväxt, övervakar försäljnings- och marknadsföringsteam och ser till att alla aktiviteter relaterade till intäkter samordnas.

CRO är central i att skapa och implementera strategier för att öka företagets intäkter. De har övergripande ansvar för att säkerställa en sund och hållbar tillväxt genom att identifiera nya affärsmöjligheter och optimera befintliga intäktskällor.

Deras roll inkluderar att överse och samordna försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter för att säkerställa en enhetlig och effektiv strategi för intäktsgenerering. Genom att arbeta med andra avdelningar inom företaget strävar CRO efter att maximera värdet av varje kund och öka företagets marknadsandel.

En CRO är även ansvarig för att analysera försäljningsresultat och andra relaterade data för att rapportera till ledningsgruppen och göra informerade beslut. Deras övergripande mål är att skapa en hållbar och lönsam intäktsstruktur för att stödja företagets övergripande mål och tillväxt.

 

Vi hjälper dig att rekrytera CRO (Chief Revenue Officer)

På TB-Group har mångårig erfarenhet av headhunting av tjänster inom ekonomi, juridik och management. Därmed har vi ett etablerat och uppdaterat nätverk av dessa roller i städer över hela Sverige däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Umeå. Vi jobbar endast med headhunting för att få rätt kandidater till intervjubordet hos våra kunder. Vi vet att många inom ekonomi/juridik/management redan har en anställning och inte själva söker aktivt efter en ny tjänst. Däremot kan de vara intresserade om rätt företag och tjänst dyker upp och de får en bra kontakt initialt.

Mer om vad denna roll gör finns att läsa här.

Så här lyckas du rekrytera CRO (Chief Revenue Officer) - våra tips

    • Headhunting: Planera med god framförhållning för ditt företags behov framåt och även eventuella kunskapsgap där ni behöver förstärka organisationen med ny kompetens. De kandidater som vi har kontakt med söker oftast inte jobb nu, men tack vare att vi redan har en etablerad kontakt med dem kan vi komma igenom bruset och väcka deras nyfikenhet.
    • Proaktiv rekrytering: På TB-Group har vi en levande kandidatbas som du som kund kan bearbeta proaktivt för att slippa stressen som uppstår när du plötsligt får ett skriande behov. Att hålla kontakten med dina drömkandidater gör att de har ditt företag i åtanke den dagen tajmingen är rätt för dem att byta jobb.
    • Tänk igenom ditt erbjudande: De kandidater som redan har trygga anställningar och vet att de är eftertraktade på arbetsmarknaden behöver man attrahera med ett bra erbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis alltid handla om lönebilden utan kan vara företagskultur, utbildningar och vidareutveckling, möjlighet till distansjobb eller andra förmåner.

Skriv direkt till oss

Vill du diskutera en kommande rekrytering med någon av våra affärsområdesexperter? Eller höra mer om hur vi jobbar? Skriv ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan.

rekrytera CRO (chief revenue officer)